Nézem Képzőművészet 450 millió dollárból újítják fel a Modern Művészeti Múzeumot

450 millió dollárból újítják fel a Modern Művészeti Múzeumot

Promóció

A kortárs művészvilág kiemelkedő alakjai nyilatkoztak arról, hogy mit gondolnak a New York-i MoMA átalakításáról, írja a The Art Newspaper.

Promóció
- Advertisement -

A New York-i The Museum of Modern Art (MoMA) átalakításával kapcsolatban megszólalt Sheena Wagstaff, Donna De Salvo, Randy Kennedy, Nancy Spector, Christian Viveros-Faune és Dominique Lévy is.

The Museum of Modern Arts/ Fotó: Robert Gerhardt

A Metropolitan Múzeum elnöke, Sheena Wagstaff véleménye szerint a MoMA mind térkihasználtságban mind pedig intellektuálisan megkapó szellemiséggel rendelkezik, amely tökéletesen vegyíti az eredetiséget, a modernizmust és a kulturális örökségeket.

A Whitney Múzeum igazgatója, Donna De Salvo elmondta, hogy ez nem csupán egy építési projekt, hiszen az újonnan kialakított galériák mellett, a modern művészet elemzésének is teret enged majd az új múzeum.

A Hauser & Wirth különleges projektjeinek vezetője, Randy Kennedy álláspontja szerint az új Modern Művészeti Múzeum olyan nagy és szépséges lesz, hogy lehetetlenség szavakkal kifejezni. A múzeum könyvtára a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkezik a modernizmussal kapcsolatos és azon túlmutató könyvek, múló tünemények és leírhatatlan művészeti alkotások tekintetében.

Nancy Spector a Guggenheim Múzeum kurátora/ Fotó: Forbes

Guggenheim Múzeum kurátorára, Nancy Spectorra az új MoMA több szinten is hatást gyakorolt. Meglátása szerint az újonnan kialakított, hatalmas térrel rendelkező galériák a művészeti alkotásoknak szinte lélegző teret biztosítanak majd.

MoMA /Shutterstock

Az író-kurátor, Christian Viveros-Faune a múzeum két részre osztottságáról beszélt. Egyrészt a múzeum brand-jének igyekszik megfelelni, másrészt pedig a múzeum küldetésének, miszerint élen járjon az anti-formalista sokszínűség reprezentálásában.

Lenyűgöző alkotások színesítik meg a londoni emberek mindennapjait

A 2019-es London Design Festival alkalmából a francia dizájner Camille Walala megszínesítette a brit főváros utcáit. “A városok nagyon szürkék tudnak lenni, amely néha nyomasztó érzés. Változtatni akartam ezen, milyen érzés lenne egy nagyvárosban élni, ha egy kis színt viszünk bele és ezzel együtt egy kicsit felvillanyozzuk az emberek mindennapjait” – magyarázta az alkotó.

A Lévy Gorvy műkereskedője, Dominique Lévy viszont üdvözli azt, ahogyan az európai művészetet sikerült egyedülálló módon integrálni az épületbe. Büszke arra is, hogy olyan művészek is mint Gego, Carol Rama, Senga Nengudi és François Morellet is teret kapnak majd a múzeumban.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3