Nézem Színház Musical készült az Amelie csodálatos élete című film alapján

Musical készült az Amelie csodálatos élete című film alapján

Promóció

A melegszívű és introvertált párizsi lány, Amilie élete csodálatos és érzelmekkel teli musical formájában érkezik a brit színpadra.

Promóció
- Advertisement -

Az Amélie csodálatos élete filmsikere miatt magasak az elvárások a musicallel kapcsolatban.

Minden színpadi produkció bizonyos szempontjából összehasonlításra kerül a filmes változatával

– nyilatkozta Michael Fentiman, a darab rendezője.

Ez a produkció tulajdonképpen két eredetivel is verseng, hiszen Craig Lucas, Daniel Messé és Nathan Tysen zenés adaptációját már bemutatták az Egyesült Államokban. És most jelentősen átdolgozva kerül színpadra az Egyesült Királyságban is, írja a The Guardian.

Audrey Brisson játssza a szeretetreméltó párizsi lányt, Amélie-t / Fotó: Whats on stage

Audrey Brisson színésznő formálta meg Amélie-t, a gyerekként elhanyagolt lányt, aki felnőttként zárkózott, de jószívű pincérnővé válik, és bejárva Párizst vidámságot hoz az emberek életébe.

A kubai Billy Elliot történetét meséli el az Út a királyi operába című film

Ez az energetikus és érzelmekkel teli mozifilm a kubai táncos Carlos Acosta felemelkedését követi nyomon a szörnyű és zilált gyerekkorától a balett-sztárrá válásáig. A filmet Icíar Bollaín rendezte a Ken Loach és Paul Laverty által jegyzett forgatókönyvből, amely a táncos memoárjai alapján készült. Acosta maga is megjelenik a filmben, magát alakítja egy saját magáról szóló kubai showműsorban.

A színpadon a szépia színek dominálnak, miközben szürreális bábjáték formájában jelenítik meg Amélie gyerekkori traumáit. Az első felvonás a képzeletre koncentrál, mintsem az érzelmi kapcsolatokra. Mindezt Daniel Messé erős zenei kíséretével és Audrey Brisson csodálatos hangjával kiegészülve.

Audrey Brisson, mint Amélie / Fotó: The Guardian

A második felvonás a drámai és érzelmi elemekre fókuszál, amelynek csúcspontja Amélie és Nino első csókja. Néhány jelenetben a fekete humor is megjelenik, ilyen amikor Amélie elképzeli saját temetését, amit a Diana hercegnő halálhíre vált ki belőle.

Amélie Advertising Photoshoot: behind the scenes video featuring the star Audrey Brisson

Going behind the scenes on the poster shoot for exciting new musical ‘Amélie’, starring Audrey Brisson, shot by photographer Michael Wharley. Watch Michael work with brilliant actress Audrey Brisson as she inhabits the quirky French title character, made famous by the film, ahead of taking on that role in Selladoor and Hartshorn Hook’s UK national tour of ‘Amélie’, out on the road in 2019.

Az adaptáció diadala ez, mivel a musical a filmtől függetlenül is megteremti saját csodálatos világát. Remélhetőleg hamarosan Magyarországra is eljut a musical.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3