Idén 26. alkalommal szervezik meg a Művészetek Völgye fesztivált, mely tíz napon keresztül szórakoztatja a kultúra iránt fogékony közönséget.

Bár a fesztivál mára Kapolcs nevével forrt össze, voltaképp három faluban zajlik: Kapolcson, Vigántpetenden, és Taliándörögdön. Akárcsak a korábbi években, idén is színes képzőművészeti, színházi és zenei programokkal, azonban ezúttal megújult arculattal várja a látogatókat. Idén visszatérnek a korábbi években népszerű filmes programok is, továbbá olyan nagy külföldi nevekkel is találkozhatunk a műsorfüzetben, mint Javier López Jorge, spanyol zongoraművész, vagy a világhírű amerikai szaxofonista, Bob Mintzer. 

De persze a magyar zenei élet jelentősebb együttesei is tiszteletüket teszik itt. A tíz napos fesztivál minden napjára jut pár olyan nagy név mint a 30Y, Péterfy Bori & Love band, Hiperkarma, Anna & the Barbies, Brains, Szabó Balázs Bandája, Kiscsillag, és így tovább… Persze a Művészetek Völgye különleges hangulatához további színes programok is hozzájárulnak. 

Improvizációs, bűvész vagy akár slam poerty workshopok,  kerekasztal beszélgetések, színházi előadások, jógaórák, felolvasások, design vásárok garantálják, hogy a Völgybe látogatók az esti koncertek előtt se unatkozzanak.  

Akinek pedig nincs kedve napjaink népszerű magyar zenekarjainak a koncertjeire csápolni esténként, annak a komoly zenei program garantálja a kikapcsolódást a kapolcsi római katolikus templomban.

A Művészetek Völgyében minden korosztály és minden stílus megtalálja a neki való programot. Így együtt bulizhatnak kicsik és nagyok, technósok és a komoly zenét kedvelők. A fesztivál palettája olyan színes, hogy képtelenség pár sorban összefoglalni, így érdemes előre átböngészni a programfüzetet, hogy le ne maradjunk valamiről.

A hivatalos programterv elérhető: ITT 

Hivatalos esemény: ITT 

Időpont: Július 22-31.

Helyszín: Kapolcs

Jegyár: Elővételes bérlet július 22-ig: 18. 000 – 35. 000 HUF, Napijegyek elővételben július 15-ig: 3.500Ft, a helyszínen 4. 000 HUF 

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból