Végre megtudhatjuk a MyPoetry csapatának köszönhetően, hogy például hogyan osztotta volna meg Petőfi Sándor a haverokkal a verseit. Budapest utcáit ellepik február végén a klasszikus költők Messenger-üzenetei.

Klasszikus költők és írók művei Budapest plakátjait fogja díszíteni. Számos alkalommal és eszközzel népszerűsítik a szépirodalmat a fiatalabb generáció számára. Gondoljunk csak Vecsei H. Miklós POKET elnevezésű könyvautomatáira!

A magyar költészet napján a POKET könyvautomatái elárasztják Budapestet

A Grecsó Krisztián- és Vecsei H. Miklós-vezette kezdeményezés keretein belül, szerdától kortárs és klasszikus irodalmi műveket szerezhetünk be a főváros nyolc különböző csomópontján elhelyezett zsebkönyv-automatákból, mindössze 990 forintos darabáron. Az automaták egy-egy budapesti színház vagy kulturális intézmény nevét viselik, míg mind az öt irodalmi műnek saját nagykövete van, egy ismert ember személyében.

Most eljött a Mypoetry ideje! Segít a klasszikus versek modernizálása az Y generáció érdeklődésének felkeltésében?
1198 4
Radnóti Miklós: Bájoló (Részlet) / Fotó: Myad Marketing

Február végén chat formába átírt költemények jelennek meg a budapesti plakátokon. A tervek szerint a főváros 30 pontján felbukkannak majd fel a modernizált formájú magyar költemények. A MyPoetry kampánya a verseket hozza öltözteti mai köntösbe.

Én csak azoktól szeretek olvasni, akik már meghaltak – Szükség van a kortárs irodalomra a tantervekben?

„Miért tanítsunk kortárs irodalmat? Én csak azoktól szeretek olvasni, akik már meghaltak” – hangzott el egy leendő magyartanár szájából az előző két mondat, egy gólyáknak szóló irodalmi szemináriumon. Kortárs irodalom, Kortárs költők, kortárs írók, petőfi sándor, kortárs irodalom tanítása, kortárs irodalom egyetemen

És remélhetőleg közelebb a fiatalokhoz az ötletgazda MyAd Marketing csapatának szándéka szerint.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Célunk, hogy a költészet valóban maradandó legyen minden generáció számára. Már az iskolások is értékként tekintsenek irodalmunkra, szívesen olvassanak verseket, élményként éljék meg a kötelező irodalmak olvasását is[/perfectpullquote]

– írják weboldalukon.

1198 5
Kosztolányi Dezső: Akarsz-E Játszani (Részlet) / Fotó: Myad Marketing

“Ugyanakkor a világ változik. Hisszük, hogy a mindennapjaink szerves részét képző közösségi média remek felületet biztosít célunk eléréséhez, mi több figyelemfelkeltő. A versek mai köntösbe öltöztetett megjelenítése azonban mit sem változtat azok értékén, mégis izgalmas, egyedi nézőpontból közelíti meg a verseket” – teszik hozzá.

1920 1
Petőfi Sándor: A Bánat? Egy Nagy Óceán Című Versrészlete / Fotó: Myad Marketing

Eljátszottak azzal a gondolattal, milyen lenne, ha irodalmi nagyjaink, Radnóti Miklós, Petőfi Sándor, Weöres Sándor és Karinthy Frigyes ma élnének és verseiket nem papírra írták volna, hanem az online térben osztották volna meg őket a haverokkal.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk