Olvasom Ilyen lenne, ha Radnóti, Petőfi vagy éppen Kosztolányi üzengetne...

Ilyen lenne, ha Radnóti, Petőfi vagy éppen Kosztolányi üzengetne Messengeren a haveroknak

Promóció

Végre megtudhatjuk a MyPoetry csapatának köszönhetően, hogy például hogyan osztotta volna meg Petőfi Sándor a haverokkal a verseit. Budapest utcáit ellepik február végén a klasszikus költők Messenger-üzenetei.

Klasszikus költők és írók művei Budapest plakátjait fogja díszíteni. Számos alkalommal és eszközzel népszerűsítik a szépirodalmat a fiatalabb generáció számára. Gondoljunk csak Vecsei H. Miklós POKET elnevezésű könyvautomatáira!

A magyar költészet napján a POKET könyvautomatái elárasztják Budapestet

A Grecsó Krisztián- és Vecsei H. Miklós-vezette kezdeményezés keretein belül, szerdától kortárs és klasszikus irodalmi műveket szerezhetünk be a főváros nyolc különböző csomópontján elhelyezett zsebkönyv-automatákból, mindössze 990 forintos darabáron. Az automaták egy-egy budapesti színház vagy kulturális intézmény nevét viselik, míg mind az öt irodalmi műnek saját nagykövete van, egy ismert ember személyében.

Promóció

Most eljött a Mypoetry ideje! Segít a klasszikus versek modernizálása az Y generáció érdeklődésének felkeltésében?

Radnóti Miklós: Bájoló (részlet) / Fotó: MyAd Marketing

Február végén chat formába átírt költemények jelennek meg a budapesti plakátokon. A tervek szerint a főváros 30 pontján felbukkannak majd fel a modernizált formájú magyar költemények. A MyPoetry kampánya a verseket hozza öltözteti mai köntösbe.

Én csak azoktól szeretek olvasni, akik már meghaltak – Szükség van a kortárs irodalomra a tantervekben?

„Miért tanítsunk kortárs irodalmat? Én csak azoktól szeretek olvasni, akik már meghaltak” – hangzott el egy leendő magyartanár szájából az előző két mondat, egy gólyáknak szóló irodalmi szemináriumon. Kortárs irodalom, Kortárs költők, kortárs írók, petőfi sándor, kortárs irodalom tanítása, kortárs irodalom egyetemen

És remélhetőleg közelebb a fiatalokhoz az ötletgazda MyAd Marketing csapatának szándéka szerint.

Célunk, hogy a költészet valóban maradandó legyen minden generáció számára. Már az iskolások is értékként tekintsenek irodalmunkra, szívesen olvassanak verseket, élményként éljék meg a kötelező irodalmak olvasását is

– írják weboldalukon.

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani (részlet) / Fotó: MyAd Marketing

“Ugyanakkor a világ változik. Hisszük, hogy a mindennapjaink szerves részét képző közösségi média remek felületet biztosít célunk eléréséhez, mi több figyelemfelkeltő. A versek mai köntösbe öltöztetett megjelenítése azonban mit sem változtat azok értékén, mégis izgalmas, egyedi nézőpontból közelíti meg a verseket” – teszik hozzá.

Petőfi Sándor: A Bánat? Egy nagy óceán című versrészlete / Fotó: MyAd Marketing

Eljátszottak azzal a gondolattal, milyen lenne, ha irodalmi nagyjaink, Radnóti Miklós, Petőfi Sándor, Weöres Sándor és Karinthy Frigyes ma élnének és verseiket nem papírra írták volna, hanem az online térben osztották volna meg őket a haverokkal.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3