Végre megtudhatjuk a MyPoetry csapatának köszönhetően, hogy például hogyan osztotta volna meg Petőfi Sándor a haverokkal a verseit. Budapest utcáit ellepik február végén a klasszikus költők Messenger-üzenetei.

Klasszikus költők és írók művei Budapest plakátjait fogja díszíteni. Számos alkalommal és eszközzel népszerűsítik a szépirodalmat a fiatalabb generáció számára. Gondoljunk csak Vecsei H. Miklós POKET elnevezésű könyvautomatáira!

A magyar költészet napján a POKET könyvautomatái elárasztják Budapestet

A Grecsó Krisztián- és Vecsei H. Miklós-vezette kezdeményezés keretein belül, szerdától kortárs és klasszikus irodalmi műveket szerezhetünk be a főváros nyolc különböző csomópontján elhelyezett zsebkönyv-automatákból, mindössze 990 forintos darabáron. Az automaták egy-egy budapesti színház vagy kulturális intézmény nevét viselik, míg mind az öt irodalmi műnek saját nagykövete van, egy ismert ember személyében.

Most eljött a Mypoetry ideje! Segít a klasszikus versek modernizálása az Y generáció érdeklődésének felkeltésében?
1198 4
Radnóti Miklós: Bájoló (Részlet) / Fotó: Myad Marketing

Február végén chat formába átírt költemények jelennek meg a budapesti plakátokon. A tervek szerint a főváros 30 pontján felbukkannak majd fel a modernizált formájú magyar költemények. A MyPoetry kampánya a verseket hozza öltözteti mai köntösbe.

Én csak azoktól szeretek olvasni, akik már meghaltak – Szükség van a kortárs irodalomra a tantervekben?

„Miért tanítsunk kortárs irodalmat? Én csak azoktól szeretek olvasni, akik már meghaltak” – hangzott el egy leendő magyartanár szájából az előző két mondat, egy gólyáknak szóló irodalmi szemináriumon. Kortárs irodalom, Kortárs költők, kortárs írók, petőfi sándor, kortárs irodalom tanítása, kortárs irodalom egyetemen

És remélhetőleg közelebb a fiatalokhoz az ötletgazda MyAd Marketing csapatának szándéka szerint.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Célunk, hogy a költészet valóban maradandó legyen minden generáció számára. Már az iskolások is értékként tekintsenek irodalmunkra, szívesen olvassanak verseket, élményként éljék meg a kötelező irodalmak olvasását is[/perfectpullquote]

– írják weboldalukon.

1198 5
Kosztolányi Dezső: Akarsz-E Játszani (Részlet) / Fotó: Myad Marketing

“Ugyanakkor a világ változik. Hisszük, hogy a mindennapjaink szerves részét képző közösségi média remek felületet biztosít célunk eléréséhez, mi több figyelemfelkeltő. A versek mai köntösbe öltöztetett megjelenítése azonban mit sem változtat azok értékén, mégis izgalmas, egyedi nézőpontból közelíti meg a verseket” – teszik hozzá.

1920 1
Petőfi Sándor: A Bánat? Egy Nagy Óceán Című Versrészlete / Fotó: Myad Marketing

Eljátszottak azzal a gondolattal, milyen lenne, ha irodalmi nagyjaink, Radnóti Miklós, Petőfi Sándor, Weöres Sándor és Karinthy Frigyes ma élnének és verseiket nem papírra írták volna, hanem az online térben osztották volna meg őket a haverokkal.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.