Miért van az, hogy számos filmben, amikben nácik is a sztori részei, fansztasztikus történetekkel szolgálnak? Mondhatnánk Indiana Jones-t, Amerika Kapitányát vagy épp a Brazíliai fiúkat! Ezen filmekben sok abszurd történet felsejlik. És a valóságban is várnak ránk olyan náci projektek, amelyek eddig ismeretlenek voltak előttünk és vad történeteket rejtenek. A Hitler labirintusa című filmben ezeket tárja fel a History.

Hitler labirintusa

File 20170822 22283 Omfhs6
A Diktátor Című Film Charlie Chaplin Főszereplésével (Részlet)

A History tévécsatorna új filmje, a Hitler labirintusa eddig ismeretlen föld alatti alagútrendszerben bukkant újabb bizarr projektekre. Németországban található egy eddig feltáratlan alagútrendszer, amely számos teóriát megváltoztathat Hitler második világháborús terveivel kapcsolatban. Ezen föld alatti labirintus elhelyezkedése eddig rejtély volt.

Azonban egy új forrás révén sikerült megtalálni a Decknamen Jonas kódnevű náci bázist, ahol pusztító fegyvereket és szuperkatonákat akartak kifejleszteni, teremteni, írja a HVG.

A Hitler labirintusa című filmben egy kincsvadász-csapat vizsgálja meg a bázist, amelynek következtében az ott folyt kísérletek nyomába ered. Számos projektet találtak ott a készítik, amelyek sci-fibe illőek. Ezekből gyűjtöttek össze néhányat!

Lapozz a következő oldalra a náci projektekért!

A nácik és Atlantisz, na, meg a Szent Grál

Nazi Occult
A Nácik Atlantis És A Szent Grál Nyomában / Fotó: Gnostic Warrior

Mint ahogyan megtudtuk a filmből, a nácik nagy erőkkel keresték az elfeledett Atlantisz városát. Sőt, a Szent Grál és a Szent Lándzsa nyomába is eredtek. Heinrich Himmler 1935 Ahnenerbe (“ősapáink öröksége”) néven SS-intézetet alapított a német őstörténetek kutatására.

Noha nehéz kutatásnak nevezni, hogy a világ legtávolabbi sarkait feltúrták, mert bizonyítani szerették volna az ősi árja hódításokat.

Ők finanszírozták az 1939-es tibeti-német expedíciót. Megszállottan keresték a Szent Lándzsát és a Szent Grált is, hogy a világ urai legyenek. A legenda szerint a kereszten Jézust megsebezték a Lándzsával, így mágikus erővel rendelkezik a tárgy.

Ezért vonzódnak a nácik a műkincsekhez! / ContextUs

Monika Grütters a tanácskozást megnyitó beszédében fordulópontnak nevezte az 1998-ban Washingtonban megkötött megállapodást. Ennek révén Németország húsz éven keresztül folyamatosan javította a nácizmus idején elrabolt műkincsek felkutatását és visszaszolgáltatását célzó munka feltételeit. Philip Pocock szociofotói festői színhatásokat lehetővé tevő, különleges technológiával készültek Berlinről a fal két oldalán, 1982-ben.

Többek között a 2005-ös Constantine, a démonvadász is feldolgozta ezt a legendát. Portálokat is kerestek, amellyel eljuthattak Atlantisba, az elsüllyesztett városba, valamint Thuléba.

Szuperfegyverek, amelyek megmenthették volna őket

The Schwerer Gustav
Így Nézett Ki A Schwerer Gustav Mint Szuperfegyver, Amit A Nácik Építettek / Fotó: Wonderlist

A második világháború vége felé már csak a csodában bízhattak a németek – vagy a szuperfegyverekben.

Ilyen volt például a Wunderwaffe nevű szuperfegyver, amelynek kifejlesztésén kísérleteztek.

A Haunebu repülő csécsealj vagy a Die Glock nevű antigravitációs fegyver csak utólag került a kitalált mítoszok palettájára. Azonban elég határtalan volt a nácik fantáziája. Ez szülte azt a projektötletet is, mint a Schwerer Gustav, a hadtörténelem legnagyobb lövege. 1350 tonna volt, és csak vasúton lehetett szállítani.

A náci tiszt, aki elfelejtve múltját, az ENSZ-főtitkárságáig jutott – Indul a Verzió Filmfesztivál

Oksana Sarkisova, a fesztivál igazgatója a szerdai, budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyik idei újdonság, hogy először szerveznek nemzetközi emberi jogi versenyprogramot, amelyben 12 film szerepel. Ezen kívül lesz Diák- és elsőfilmes verseny, amelyben 10 film közül választ nyertest a fiatal zsűri, a Magyar panoráma válogatásban pedig nyolc filmet láthat a közönség.

Ennek következtében pedig ritkán vetették be. De kísérleteztek egy olyan Föld körül keringő hatalmas tükrön is, amely a Nap fényét alakította volna át halálsugárrá.

Ufóbázis helyett bálnazsír

Conspiracy131118 Nazis 560 1
Hitler És Az Ufók / Fotó: Atlantean Garden

Misztikus expedíciót indítottak Hitlerék az Antarktiszon. A német haditengerészet 1938 és 1939 fordulóján a Schwabenland nevű hajó hivatalosan tudományos feltáráson dolgozott. És mint számos náci projektet, ezt is legendák övezik máig. És melyek ezek? Sokan úgy gondolják, titkos bázist hoztak létre, ahol különböző fegyvereket, sőt repülő csészealjakat fejlesztettek.

Egy mítosszal kevesebb – Tudományos fogteszt igazolja, hogy Hitler valóban meghalt 1945-ben

Ám még ma is vannak, akik úgy vélik, ez nem így történt, hanem a náci vezér megszökött az ostromlott Berlinből, és Dél-Amerikába menekült. Hitler fogmaradványainak 2017-es vizsgálata azonban az utolsó kétséget is eloszlatja halála körül. A Führernek rendkívül rossz fogai voltak, és éppen ez segítette annak idején a beazonosítást.

Azok, akik nem ebben hisznek, ők azt gondolják, ezen a bázison titkos háborút folytattak a szövetséges erőkkel 1945 után. Sőt, ha ez még nem lenne elég a legendákból, vannak, akik úgy gondolják, Hitler ide menekült egy tengeralattjáró fedélzetén.

A valóság viszont merően eltérő ennél.

A németek bálnavadászat okán érkeztek erre a bázisra. Úgy gondolták, hogy a bálnazsírból előállított margarin megoldás lehet a közelgő élelmezési problémára.

SS-katonák által megerőszakolt “árja” gyermekek

A Náci Tenyészeti Program / Fotó: Timeline

Több programot hoztak létre a nácik, mint például az “árja” gyermekek “tenyészete” programot. Az “árja” ember létrehozása jegyében alkották meg a Lebensborn nevű titkos anyaotthon-hálózatot. Ott minden “tiszta vérű” nő jómódban hozhatta világra gyermekét. Azonban a történethez hozzátartozik, hogy számos áldozat gyermekrablás útján került oda, az anyák egy része SS-katonák által megerőszakolt nők közül került ki.

A kalapszalontól a koncentrációs táborig, avagy így kell kitolni a nézővel – Kritika a Napszállta filmről

A egy ígéretes sztorit (a ritkán témaként választott sonderkommandós történetét) és a zseniális filmtechnikai ötletet (a 35 mm-t és azt, hogy a főszereplő arcát vagy tarkóját látjuk csak, a történéseket nem, azokat legfeljebb halljuk) nem tudta kimaxolni. Közönségsiker nem lett, az Akadémiát viszont megvette. Az eddigi kánontól eltérően, abszolút újító módon nyúlt a holokauszt témához.

De mi volt azokkal, akik nem voltak elég szőkék? A náciknak erre is volt megoldásuk. Ultraibolya-sugárzásnak vetették alá ezen gyermekeket, és ha nem volt elég árja még így sem, koncentrációs táborba küldték.

A háború után a nácik ezen programjának áldozatainak sorsa megpecsételődött: nem fogadták vissza őket.

A túlélők, akiket visszafogadtak, nem tudtak beilleszkedni, mert az agymosás hatására felsőbbrendőnek tartották magukat.

A Hitler labirintusa című film holnap, március 3-án, vasárnap este, 21 órakor kezdődik a Historyn.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.