Eszem + Iszom GasztroArt Nagy dobásra készülnek a sörgyártó cégek! JÖN A FÜVES...

Nagy dobásra készülnek a sörgyártó cégek! JÖN A FÜVES SÖR!

Promóció

Az amerikai sörgyárak és italforgalmazó cégek most a fűvel akarják kicsit felturbózni az amúgy stagnáló piacforgalmukat. Szóval jön a füves sör?

Promóció

Nálunk ugyan még illegális, azonban harminc amerikai államban már törvényesen is lehet használni a mariskát. Októbertől pedig a kanadai piacokon is legálisan lesz árulható és vehető.

Most azonban a világ ötödik legnagyobb söripari vállalata, a Molson Coors is ki akarja vetni a hálóját a kanadai fű bizniszre, így az ottani leányvállalatával, a Molson Coors Canada révén közös vállalatot alapított a Hydropothecary termelővel.

A fű legalizálása felpörgetné a brit gazdaságot / ContextUs

A tanulmány olyan USA-tagállamokra hivatkozik, amelyek már legalizálták a kannabiszt, kiemelve, hogy a lépés az Egyesült Királyságban is inkább előnnyel, mint hátránnyal járna. Colorado állam például, amelynek népessége kevéssel nagyobb, mint Skóciáé, csak 2017-ben 247 millió dollárt (179 millió fontot) keresett az új kannabisz-adóból és koncessziós díjakból.

Ebből viszont nemcsak ők, hanem a Diageo, a Johnnie Walker és a Smirnoff márkák is szeretnének profitálni. Az amerikai italforgalmazók alkoholmentes, kannabisz-tartalmú italok készítését tervezik, amelyeknek az árusítása 2019-től lehetséges.

Jay és Néma Bob is tudja, mi a tuti / Forrás Giphy

 

Az amerikai söripari vállalatok rá voltak kényszerítve az újításra, ugyanis a mostani generáció már nem igazán fogyaszt sör. Inkább a borokat és a szeszes italokat preferálják. Így a fű legalizálása és népszerűsége egy új ajtót nyitott ki előttük, hogy valami igazán különlegeset hozzanak létre.

ForrásNoizz
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3