Orbán Viktor miniszterelnöktől kapott pálinkta mellé kerül Nagy Feró Kossuth-díja.

16 millió forint jutal jár a díj mellé

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.

Mint megírtuk, Kossuth-díjat kapott többek között a Beatrice frontembere, Nagy Feró is

Nagy Fero Kossuth Dij
Nagy Feró, A Beatrice Frontembere / Fotó: Mti

Az indoklás szerint “kivételesen értékes pályafutása során a magyar rockzenei élet emblematikus alakjaként egyedi stílusával generációk ízlését formáló és a rendszerváltoztatás korának fontos témáit a zene nyelvén megszólaltató, sokoldalú előadó-művészete elismeréseként” kapta meg az állami kitüntetést. A Kossuth-díjjal 16 millió forintos jutalom is jár.

Orbán Viktortól kapott pálinka mellé rakja Nagy Feró a Kossuth-díjat

A Bors megkérdezte, mire fogja költeni az összeget. A Beatrice frtonembere megvallotta, évek óta minden alkalommal mondogatták neki, hogy most már biztosan ő kapja meg, noha soha nem készült rá.

Elmondása szerint körülbelül két héttel ezelőtt értesült róla, aminek után “szívem szerint világgá kürtöltem volna, de az örömömet a mai napig meg kellett tartanom.” Arra a kérdésre, hogy hová fogja rakni a Kossuth-díjat, elmondta, méltó helye az Orbán Viktortól kapott pálinka mellett lesz. 

Büszke vagyok, de ettől nem fogok megváltozni. Remélem, még ebben az évben megszületik a negyedik unokám, úgy érzem, ez a díj nekik is szól, főleg az anyagi részére gondolok, amit szeretnék majd rájuk költeni

– mondta Nagy Feró a lapnak, kire költi a 16 millió forintot.

Nagy nem tagadta, régóta várt erre a díjra, ami óriási ambíciót és erőt ad neki. Bizonyítani szeretne, hogy tud még maradandót alkotni. Az interjú végén megjegyezte, várja a koronavírus-járvány végét.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet