Ötödik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2018-as, meglehetősen színes mezőnyben az Amigod, Antonia Vai, az Apey & the Pea, a Belau, ByeAlex és a Slepp, a JETLAG, NB és a Soulwave indul a szinte felsorolhatatlan számú díjért.

Hirdetés

A nyolc résztvevő többek között meghívást kap a legnagyobb hazai fesztiválokra, a győztes a Sziget, a VOLT, a Strand és a Campus nagyszínpadán is koncertezhet idén. A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve a résztvevők egyike Magyarország képviseletében léphet színpadra egy cseh, lengyel és szlovák fesztiválon. 

A Nagy-Szín-Pad! elődöntőinek május 2-től négy napon át az Akvárium Klub ad otthont, az elődöntőket és a döntőt a M2 Petőfi TV és számos portál élőben közvetíti.

MIRŐL SZÓL A NAGY-SZÍN-PAD

A Nagy-Szín-Pad! kizárólag meghívásos alapon működik, a szervezők nem fogadnak el jelentkezést.

A verseny eddigi sikerét és szakmai elismertségét éppen az adja, hogy immáron ötödik éve azok a kollégák döntik el, hogy kiket hívjunk meg, akik nemcsak figyelemmel kísérik a koncertező zenekarokat, hanem ebben a közegben is élnek

– avatott be a részletekbe Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója.

Lobenwein Norbert / Fotó: Stiller Ákos

Száznál is több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek egész évben ajánlások azokról a zenekarokról, előadókról, akik láthatóan önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban, vagy YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre.

A tavalyi győztes, Lóci játszik:

Lóci Játszik – Nem táncolsz jobban mint én

Koncertszervezés: Piskor Pite Zoltán – pite@piskor.hu Szereplők: Rétfalvi Tamás, Schneider Anna Rendező: Reisz Gábor Operatőr: Bálint Dániel Vágó: Reisz Gábor Rendező asszisztens: Fignár Anna Kameratechnikus: Géresi Gergő Focuspuller: Kovács Attila Segédoperatőr: Miklósfalvi Máté Fővilágosító: Tamus Márton Világosítók: Lucsik Miklós, Bálint András Kaszkadőr szakértő: Gulyás Kis Zoltán Kaszkadőr rigger: Hajdú Gergő, Kökényesi György Jelmez: Riemer Szandra Smink: Magyar Eszter Smink asszisztens: Dés Bianka Hang: Stark Ervin Colorist: Vajda Viktor Külön köszönet: Tasnádi Zsófi, Nemes-Jeles Veronika Producer: Csornay Péter Gyártásvezető: Genser András Utómunka producer: Barbalics Máté Gyártó cég: Umbrella — Koncertek, hírek: https://www.facebook.com/locijatszik/…

Lobenwein Norbert azt is hozzátette, hogy mindenki örömmel fogadta a meghívást, sohasem fordult elő, hogy valaki nemet mondott volna. Az eddigi tapasztalataik és a résztvevők visszajelzései azt igazolják, hogy, bár a Nagy-Szín-Pad!-nak nagy a tétje, mégsem kizárólag versenyként tekintenek rá, sokkal inkább egy négynapos koncertsorozatként, amelyet rengeteg fesztiválmeghívás és egyéb felkérés követ.

Az idei évben egy jelentős díjjal bővül a sor: a Visegrádi Csoport magyar elnöksége apropóján egy-egy csehországi, lengyelországi és szlovákiai fesztiválra is eljut a Nagy-Szín-Pad! egy résztvevője, illetve ebből a három országból mi is vendégül látunk zenekarokat

– mondta el az alapító. Majd hozzátette: céljuk továbbra is az, hogy fesztiválok, koncertmeghívások, illetve a Petőfi TV és a Petőfi Rádió nyilvánossága által reflektorfénybe kerüljenek olyan produkciók, amelyek klubokban, fesztiválokon már bizonyítottak, és akár nagyszínpadokon is megállják a helyüket.

A HELYSZÍN ISMÉT AZ AKVÁRIUM KLUB

A versenyek helyszíne – ahogy az elmúlt 4 évben, úgy idén is az Akvárium Klub lesz. 

Fülöp Zoltán / Fotó: Stiller Ákos

“Május 2-től fesztiválhangulat költözik az Akváriumba. Négy napon át 2-2 élő koncerten vehet részt  a közönség, a döntőnek pedig ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 11-én.” – árulta el Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője.

A koncertsorozat idei érdekessége, hogy az egyes fordulók után cseh, szlovák és lengyel zenekarokat is láthatnak az ide érkezők, olyanokat, akiket külföldi fesztiválszervezők ajánlottak nekünk, és akik június végén a Telekom VOLT Fesztiválon is színpadra lépnek majd

– tette hozzá Fülöp.

A NAGY-SZÍN-PAD! 2018-AS MENETRENDJE

MÁJUS 2.: Apey and the Pea / NB 

MÁJUS 3. Antonia Vai / Soulwave 

MÁJUS 4.: Belau / ByeAlex és a Slepp

MÁJUS 5.: Amigod / JETLAG 

DÖNTŐ: MÁJUS 11.

Hirdetés