10 évnyi útkeresés 9 dalban – megjelent NAGYEDi első nagylemeze, a Visszatérő elemek

Nagy Edi a 2014. évi Veszprémi Utcazenefesztivál szakmai díjazottjaként bukkant fel – leglátványosabban. Edi azóta járja saját zenekarával a főváros és vidék kisebbnagyobb klubjait, fesztiváljait. Most már nagylemezzel!

A Visszatérő elemek képviselt zenei stílusa nehezen meghatározható: a downtempo-triphop-hiphop-jazz-artpop izgalmas ötvözete, ezért az alternatív pop és jazzy triphop neveket kapta. A Facebook-oldalukon így jelenik meg: versszerű vallomások lüktető ütemekre helyezve. A május 31-én megjelent lemezre kizárólag magyar nyelvű dalokat rögzítettek, amelyek 10 évet ölelnek fel az énekes-dalszerző életéből és útkereséséből.

NAGYEDi – Visszatérő elemek – teljes album

NAGYEDi – Visszatérő elemek – teljes album https://www.facebook.com/nagyediproject https://dalok.hu/nagyedi A teljes album megvásárolható CD-n a koncerteken,…

A dobfelvételek a Szimpla Lemming Program támogatásával a Szimpla Music stúdiójában készültek, Kocsis Dániel dobol. A gitártémákat Gyarmati Fanny, aki jelenleg a Berklee Music College hallgatója, egyenesen Bostonból küldte a lemezre.

NAGYEDi: A művészet úgy érhet el szélesebb réteget, ha önmagához hű marad – Interjú

A zene. Az éneklés mindig is jelen volt az életemben, nagyjából két éves korom óta. Viszont nem élvezett kizárólagosságot. Sokkal inkább a közlés állt a középpontban, ha visszagondolok a gyerekkoromra. Táncoltam, szavaltam, prózát mondtam, de még paródiát is írtam és már általános iskolában is előadtam.

Budai Benjámin billentyűzik, és nemcsak a szintitémák, de a basszusgroove-ok is az ő nevéhez köthetők. Edi a SuperSize Recording stúdiójában énekelte fel a dalokat, amelyeket Scheer ’Max’ Viktor kevert.

Zsengellér Pisti Fotója Nagyedi 1
Nagyedi / Fotó: Zsengellér István

Max produceri szinten is rengeteget segített az énekfelvételnél és a dalok végső hangzásának kialakításában.

Az Edi és a zenekar által hangszerelt vallomásokat kiegészíti a Yornkék művésznéven alkotó Máris Viktorral közös 2 dal.

A Visszatérő elemek masteringje Hidasi Barnabás munkája. Az izgalmas és egyedi, szimbolikával töltött lemezborítót a művésznő tervei alapján Pálos Róbert és Csordás Bálint készítették. Edi saját maga készített videót egy telefonnal az Adj levegőt című dalhoz, ami azóta megnyerte a Petőfi Rádió májusi Saját Zenéd pályázatát, ezáltal a lejátszási listákra került.

NAGYEDi | Adj levegőt

A videó a május 31-én megjelenő nagylemez egyik dalához készült. Direkt egyedül, mert a gondolatok elől akkor menekül az ember igazán.. https://www.facebook….

A szöveg a gondolatokkal való, fojtó küzdelmet meséli el, metaforikus fotóversenyként. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból