Namilia és a Pornhub szürreális bemutatót hozott a New York-i Divathétre

Az extravagáns berlini cég divatbemutatóján puncierszények, péniszzúzó robotkezek és Asa Akira a PornHubról a kifutón. De mi volt a terv a feltűnésmentesnek nem nevezhető kollekció és a népszerű ingyenpornó-csatorna kollaborációjával?

Billie Eilish és Cardi B. is hordják

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, február elején lezajlott a divatipar egyik legfontosabb eseménye, a New York-i Divathét. Az egyik legkülönlegesebb eseménynek a PornHub és a Namilia közös divatbemutatója ígérkezett.

namilia pornhub 2
/ Fotó: Namilia

A Namilia 2015-ös megalakulása óta Nan Li és Emilia Pfohl provokatív punkos stílusukkal képviselik a női szexualitást. A „dickini”-nek nevezett farokmelltartóikról és bikinivonalat kiemelő extravagáns ruháiról elhíresült cég két tervező-tulajdonosának jó ötletnek tűnt, hogy a 2020-as őszi-téli kollekciójuk prezentálásához összeállnak a PornHubbal.

Ezek a New York-i Divathét legérdekesebb pillanatai

Minden lépésüket figyelik a hírességeknek a kifutókon. Nem volt ez másképp a New York-i Divathéten sem, így volt miből válogatni érdekes pillanatok gyanánt.

Február 9-én, vasárnap este mutatták be a kihagyhatatlan bemutatót a New York-i Divathéten teltházas nézőtér előtt, és az ingyenes pornócsatornán élőben közvetítették is az eseményt.

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események Korábban írtunk arról, hogy a Csöcsiang Egyetem kutatói két olyan szert is előállítottak, ami hatékony a koronavírus ellen. A Sky News arról számolt be, hogy az Imperial College London kutatói szintén előrelépést értek el a koronavírus ellenszerének kidolgozásában.

A Herotica elnevezésű új kollekció a Namiliától megszokottnál is játékosabb és durvább. A kifutót megszálló modellek óriási rejszoló kezű transzformereknek öltöztek, vagy csajos, strasszokból kirakott péniszmintával díszített lakk miniszoknyát viseltek.

Már önmagában a szex is tabunak számít

https://www.instagram.com/p/B70nhOiHmuN/

“Már önmagában a szex is tabunak számít, hát még a pornó és a szexmunkások. Éppen ezért normalizálni szerettük volna a szexet és a szexmunkásokat az által, hogy a divatbemutatóval új kontextusba helyezzük a szerepüket” – nyilatkozta Li az i-D-nek.

A Victoria’s Secret útja nők megalázásával van kikövezve

A Victoria’s Secret fehérnemű cég tévéműsora 2018-ban a valaha volt legalacsonyabb pontszámokat zsebelte be. Idén már meg se tartották. Transznemű modell előtérbe tolásával próbáltak trendi és 21. századi imázst teremteni maguknak, de láthatóan ez sem segített. 179k Likes, 407 Comments – Victoria’s Secret (@victoriassecret) on Instagram: “Valentine’s Day, your way.”

A Namilia és a Pornhub együttműködésével a csatorna egy újabb lépést tett a divatipar felé, miután korábban már a Hood by Airrel és a Richardsonnal is dolgoztak. A bemutató azonban nem csak a csillogó falloszokról és a vaginákat formázó kiegészítőkről szólt. A Herotica kollekció felsőpolcos termékei révén a fehér felsőbbrendűségre, a fetisizálásra és a nők megbámulására hívja fel a figyelmet.

Herotica – Namilia x Pornhub

Herotica – Namilia x Pornhub 2020 New York Fashion Week

A divatbemutatón kizárólag ázsiai modellek szerepeltek, köztük a PornHub sztárja, Asa Akira, aki egy fekete, kimonó-szerű ruhadarabot viselt, amelynek a hatalmas ujjait a „cock wrecker” felirat díszítette. A kollekcióban felvonultattak számos ázsiai motívumot, amely az ázsiai nők pornóiparbeli fetisizálását és eltárgyiasítását jelképezte.

Sárkányok, rákok, ramen tészta

Hagyományos kínai anyagok is a ruhák részét képezték, az egyik legemlékezetesebb darab egy hatalmas, vörös brokát rák volt az egyik modell vállán, de volt elviteles dobozzá alakított ruha pénisz alakú rákokkal és ramentésztával.

Vuhan, a karanténba zárt város: így néznek ki a mindennapok a vírus epicentrumában

Az alábbi összeállításban bemutatjuk, hogy mi is zajlik jelenleg a járvány epicentrumában, Vuhanban. Reméljük, Kína és Vuhan városa mihamarabb legyőzi a járványt. Nemrég beszámoltunk a kutatók közleményéről, miszerint kifejlesztették a koronavírus ellenszerét.

„Ez egy nagyon személyes kollekció. Mindig szembesültem a rasszizmussal és rasszista sztereotípiákkal. Az ázsiai büszkeséget és egyenjogúságot akartam bemutatni” – mondta Li, az egyik tervező, akinek szülei Kínából emigráltak Németországba.

HEROTICA – AW2020 SHOW – LOOK5 —————————– Model @johnyuyi Venue @pier59studios Creative Director @na_nli @eeeemmmmiil Production and PR @kellycutrone for @peoplesrevteam Show creative direction and casting @betsyjohnson_ assisted by @billieoneillqueenan Hair @charlielemindu for @anti.collective Beauty @kabukinyc Music Composition and Creative Direction @vonmusic Nails @ohriginails Special thanks to @pornhub

No Description

„Főleg most a koronavírus-járvány kapcsán látszik, hogy az ázsiaiakkal szembeni rasszizmus mekkora probléma” – teszi hozzá a tervező, aki azt is elmondta, hogy a divatbemutató megnyitásához a koronavírusról szóló hírek hanganyait használták.

HEROTICA – AW2020 SHOW – LOOK12 —————————– Model @liliyakalkamanova Venue @pier59studios Creative Director @na_nli @eeeemmmmiil Production and PR @kellycutrone for @peoplesrevteam Show creative direction and casting @betsyjohnson_ assisted by @billieoneillqueenan Hair @charlielemindu for @anti.collective Beauty @kabukinyc Music Composition and Creative Direction @vonmusic Nails @ohriginails Footwear @newrock Special thanks to @pornhub

No Description

A Herotica és a tervezőpáros előző kollekciója, mint a Join the Resistance (Csatlakozz az ellenálláshoz) és a My Pussy My Choice (Az én vaginám, az én döntésem) Li és Pfohl arra használja a partiruhákat és a kifutó reflektorfényét, hogy a korunk problémáira felhívják a figyelmet. Manapság nem szokatlan, ha a tervezők kinyilvánítják politikai nézeteiket a divatbemutatójukat, a Namilia azt reméli, hogy a nőkről, szexről és hatalomról vallott felfogásuk eljut a kifutókon túlra is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon sok emberrel beszéltünk a bemutató után, és örültem, hogy az emberek kérdeznek. Bízom benne, hogy a munkánk elgondolkodtat és párbeszédet kezdeményez[/perfectpullquote]

– magyarázta Li.

Stockholm törölte a fél évente megrendezésre kerülő divathetet

A Svéd Divattanács bejelentette, többé nem ad otthont a Stockholm Divathétnek, amelyet fél évente rendeznek meg. Ezzel a lépéssel szeretné kimozdítani a divatipart a hagyományos kereket közül, mindezt egy hónappal a 2020-as tavaszi/nyári kollekciót bemutató esemény megrendezése előtt. A Tanács vezérigazgatója, Jennie Rosén a következőket mondta az elhatározásról: – fejezte ki a döntés okát Rosén.

Hogy vajon a csatorna törzsközönségénél is célba érte-e az üzenet, arról nem szólt az i-D híradása.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból