Férje meggyilkolásáért életfogytiglanra ítélték Nancy Brophy írónőt, a Hogyan öljük meg a férjünket? című esszé szerzőjét.

Nancy Brophy 2011-ben írta meg esszéjét Hogyan öljük meg a férjünket? címmel. Az írás arról szól, hogy egy feleség hogyan tudja úgy meggyilkolni férjét, hogy az aztán ne derüljön ki, írja24.hu.

Az írónő annyira biztos lehetett a dolgában, hogy 2018-ban két lövéssel meg is gyilkolta a szakácsként dolgozó férjét, hogy ezzel hozzájusson az életbiztosításához. 

Nancy Crampton Brophy tagadja bűnösségét, állítása szerint az új könyvéhez keresett inspirációt, ehhez vásárolt kellékként egy pisztolyt, amit a rendőrség a gyilkos fegyvernek gondol. Azt mondja, valaki más ölhette meg a férjét egy félresikerült rablás során, hiába vették fel a térfigyelő kamerák a tetthely környékén.

A bíróság május 25-én bűnösnek találta Brophy-t, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Ha az előírt feltételeket betartja, a 71 éves írónő 25 év múlva szabadulhat a börtönből. Az esszét nem fogadták el bizonyítékként. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet