Annak ellenére, hogy valószínűleg nincs időd vagy vágyad rendszeres szokássá tenni, a fürdésnek mind lelki, mind fizikai előnyei is vannak.

Bright Side összegyűjtötte, milyen hatásai vannak az egészségre, ha rendszeresen fürdőzni kezdünk.

Fiatalíthat

Napi.furdes.zuhanyzas
Azt gondolhatnád, hogy a bőröd azért száraz, mert nincs benne elég olaj, de ez nem feltétlenül így van. Bőröd keresi a módját a víz fenntartásának, különösen a hidegebb hónapokban – ezért a fürdés segít a bőrnek felszívni a nedvességet.
A fürdés nemcsak a száraz bőrön segít, hanem öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, például javítja a bőr rugalmasságát, kisimítja, és csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét az arcon.

Segíthet a depresszióban

Napi.furdes.zuhanyzas.5

A modern világban sokféle módszer létezik a depresszió kezelésére, de a szokásos módszereknek mellékhatásai is lehetnek. Éppen ezért bölcs dolog alternatív és természetes módszerrel is próbálkozni. Már 5 meleg fürdő után is jobban érezheted magadat!

Segíthet jobban aludni

Napi.furdes.zuhanyzas.2
Ha lefekvés előtt egy-két órával fürödest, javíthatod az alvás minőségét, különösen az álmatlansággal küzdő vagy idősebb emberek esetén.
A forró fürdő segíthet ellazulni, és kevésbé érzed majd magadat stresszesnek, különösen, ha álmatlan éjszakáid mögött szorongás is áll. A fürdők az izmok számára is jót tesznek, ellazítják és könnyítik a merev szöveteket. Tanulmányok kimutatták, hogy a fürdőzés közbeni zenehallgatás lelassíthatja a légzést és csökkentheti a vérnyomást.

Enyhítheti az izmok fájdalmát

Napi.furdes.zuhanyzas.3
Azt gondolhatnád, hogy az izmok fájdalmának enyhítésének egyetlen módja egy jeges fürdő, de a meleg fürdő is működhet. Ha testedet hőhatásnak teszed ki, miközben izmaid fájnak, az nagyszerű módja annak, hogy ellazuljanak, és néhány Epsom-só hozzáadása javíthatja a fájdalom csillapításának folyamatát.
Bár igaz, hogy a meleg fürdők felgyorsíthatják az edzés utáni felépülést, próbáld meg a nyújtást és a lehűlést nem fürdővel helyettesíteni – ezt kiegészítésként használd.

Figyelmességre ösztönözhet

Napi.furdes.zuhanyzas.4
Figyelmesnek lenni azt jelenti, hogy teljesen tudatosnak és lazának érezzük magunkat, és megtisztítjuk gondolatainkat az esetleges problémáktól. A fürdők ebben a pillanatban segíthetnek a problémamegoldásban is.
  • Hozz létre lágy világítást a fürdőszobában.
  • Csukd be a szemedet, és vegyél mély levegőt.
  • Hagyjd figyelmen kívül a negatív gondolatokat.
  • Maradj a kádban több mint 20 percig.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.