A Naptól számított második bolygón, a Vénuszon olyan forróság van, mint egy ipari kemence sokszorosa. Szóval a legkevésbé gondolnánk arra, hogy bármiféle élet lehet a közelében. A kutatók most azt állítják: nem is lehetetlen, földönkívüli élet lehet a dolog hátterében.

Egy NASA által támogatott tanulmány világított rá egy meglepő felfedezésre, amit űrszondák rögzítettek. A Vénusz savas felhőkötegeiben ugyanis váltakozó méretű, mozgó sötétebb pontokra lettek figyelmesek. A fényelnyelő jelenséget szerintük mikróbák okozzák, amelyek igen extrém körülmények között is életképesek. Szóval sajnos ismét nem arról van szó, hogy cuki, szürke ki lényekre bukkantak, de akkor is élőlények. A Földön is élnek egysejtűek pl. vulkánok belsejében, hőforrásokban, az Antarktisz jege alatt és savas közegben is. Vagy akár a talajban, ahol nincs oxigén szinte.

Vh Ktkqturbxy9Knwrlyzfinmfiotywmznlnjc2Yzrkmjjimjlhmzi2Ny5Qcgvnkzuczqjsamld
Így Néz Ki A Vénusz / Fotó: Istock

Így lehetséges, hogy a Vénusz körüli ködben előfordulhat élet – mondta a tanulmány vezetője, Sanjay Limaye, a Wisconsin-Madison Űrtudományi és Műszaki Egyetem Központból. Az Astrobiology szaklapban publikált cikk szerint ezek a földönkívüli mikróbák túlélik a szörnyű körülményeket, mivel a hűvösebb felhőcsúcsokon utazgatnak, keringenek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Vénusznak jó ideje volt fejlődnie a maga útján, és kb. 2 milliárd évvel ezelőtt folyékony víz is volt a felszínén, ami az élet alapja. Ezzel beelőzi a Marsot[/perfectpullquote]

– egészítette ki Limaye.

A tudósok azért elmondták, hogy további kutatásokra és sok kísérletre, meg teszt szimulációra van szükség ahhoz, hogy kétséget kizáróan megállapítsák, hogy az “idegenek” a Vénusz ködje mögött élnek.

Kutatás szerint az Rh-negatív vércsoporttal rendelkezők nem a Földről származhatnak

Az alap vércsoportok: A, B, AB és 0. Ezek mindegyike rendelkezhet Rh-faktorral. Ennek értelmében létezik Rh-negatív és Rh-pozitív is. Az RH-faktor megléte és elnevezése a Rhesus majmok kísérleteiből származik. A teória szerint a negatívak DNS-e nem földi eredetű szekvenciákat is tartalmaz, és a népesség mindössze 15%-a hordozza magában az Rh-negatív vércsoportot.

Az biztos, hogy ez a hatalmas világegyetem számos titkot és csodát rejt, amiről nem tudunk, és szinte elképzelhetetlen, hogy egyedül legyünk a nagy levesben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.