A NASA szerint földönkívüli életre utaló jelek vannak a Vénusz savas felhői mögött

A Naptól számított második bolygón, a Vénuszon olyan forróság van, mint egy ipari kemence sokszorosa. Szóval a legkevésbé gondolnánk arra, hogy bármiféle élet lehet a közelében. A kutatók most azt állítják: nem is lehetetlen, földönkívüli élet lehet a dolog hátterében.

Egy NASA által támogatott tanulmány világított rá egy meglepő felfedezésre, amit űrszondák rögzítettek. A Vénusz savas felhőkötegeiben ugyanis váltakozó méretű, mozgó sötétebb pontokra lettek figyelmesek. A fényelnyelő jelenséget szerintük mikróbák okozzák, amelyek igen extrém körülmények között is életképesek. Szóval sajnos ismét nem arról van szó, hogy cuki, szürke ki lényekre bukkantak, de akkor is élőlények. A Földön is élnek egysejtűek pl. vulkánok belsejében, hőforrásokban, az Antarktisz jege alatt és savas közegben is. Vagy akár a talajban, ahol nincs oxigén szinte.

VH ktkqTURBXy9kNWRlYzFiNmFiOTYwMzNlNjc2YzRkMjJiMjlhMzI2Ny5qcGVnkZUCzQJsAMLD
Így néz ki a Vénusz / Fotó: iStock

Így lehetséges, hogy a Vénusz körüli ködben előfordulhat élet – mondta a tanulmány vezetője, Sanjay Limaye, a Wisconsin-Madison Űrtudományi és Műszaki Egyetem Központból. Az Astrobiology szaklapban publikált cikk szerint ezek a földönkívüli mikróbák túlélik a szörnyű körülményeket, mivel a hűvösebb felhőcsúcsokon utazgatnak, keringenek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Vénusznak jó ideje volt fejlődnie a maga útján, és kb. 2 milliárd évvel ezelőtt folyékony víz is volt a felszínén, ami az élet alapja. Ezzel beelőzi a Marsot[/perfectpullquote]

– egészítette ki Limaye.

A tudósok azért elmondták, hogy további kutatásokra és sok kísérletre, meg teszt szimulációra van szükség ahhoz, hogy kétséget kizáróan megállapítsák, hogy az “idegenek” a Vénusz ködje mögött élnek.

Kutatás szerint az Rh-negatív vércsoporttal rendelkezők nem a Földről származhatnak

Az alap vércsoportok: A, B, AB és 0. Ezek mindegyike rendelkezhet Rh-faktorral. Ennek értelmében létezik Rh-negatív és Rh-pozitív is. Az RH-faktor megléte és elnevezése a Rhesus majmok kísérleteiből származik. A teória szerint a negatívak DNS-e nem földi eredetű szekvenciákat is tartalmaz, és a népesség mindössze 15%-a hordozza magában az Rh-negatív vércsoportot.

Az biztos, hogy ez a hatalmas világegyetem számos titkot és csodát rejt, amiről nem tudunk, és szinte elképzelhetetlen, hogy egyedül legyünk a nagy levesben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból