Akkor is lövöldöztek, amikor forgattak – Natalie Portman iskolai lövöldözést próbál feldolgozni új filmjében

Mindenki szörnyülködik, mennyi iskolai lövöldözés történik Amerikában, megoldás mégse született. Ettől függetlenül a filmes alkotók rendre feldolgozzák a múltbeli eseményeket. Idén Natalie Portman Vox Lux című filmje van terítéken.

Brady Corbet drámája egy olyan popsztár köré épül, akinek sikerült túlélnie egy iskolai lövöldözést. A hírek szerint, mielőtt bemutatták a filmet az Amerikai Filmintézet fesztiválján, 13 ember halt meg lövöldözésben, egy kaliforniai bárban. Az alkotók meg sem lepődtek.

nat
Natalie Portman popsztárt játszik legújabb filmjében / Fotó: Out 

Sokan próbálták lebeszélni a rendezőt, ne vigye filmre az erőszakos cselekményeket, mondván, senki nem fogja bemutatni a filmet. Azonban pont a közelmúltban történt rengeteg lövöldözés indokolta, hogy egy ilyen tragédiát és traumát megfilmesítsen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Majdnem annyi lövöldözés történt idén, mint ahány nap van egy évben[/perfectpullquote]

– mondta Brady.

A filmben egyébként kevés felkavaró jelenet látható, habár Brady hozzátette, ez azért zavaró, mert az egyetlen módja a hatásos ábrázolásnak, hogy brutális legyen. Az alkotás két központi eleme a popsztárság és a lövöldözés, de a kettő között nincs kapcsolat.

Brutális késelés és lövöldözés a zenemű-forgalmazó óriáscég székházában

A Scotland Yard bejelentése szerint két személy megsérült, de állapotuk nem életveszélyes. A rendőrségi közlemény hangsúlyozza, hogy nem terrorcselekmény történt. A londoni rendőrség, amelynek fegyveres egységei is a helyszínre vonultak, egy embert őrizetbe vett. Az első médiabeszámolók arról szóltak, hogy valaki lőfegyverrel hatolt be a Sony Music irodaházába, amely London előkelő Kensington kerületében van.

„Az ötlet nem az volt, hogy kapcsolatot teremtsünk a zene és a tömeggyilkolás között, mert nincs köztük kapcsolat, csak a vágy, hogy valaki ikonná váljon” – mondta Brady Corbet a filmről.

A filmet december 7-én mutatják be az amerikai mozik, Natlaie partnere Jude Law.

Az előzetes már megnézhető:

VOX LUX Official Trailer (2018) Natalie Portman, Jude Law Movie HD

VOX LUX Official Trailer (2018) Natalie Portman, Jude Law Movie HD © 2018 – NEON Comedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster, Action Cinema, Blockbus…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból