Nézem Film A Natalie Portman-Rose McGowan szócsata újabb fejezete: Portman reagált...

A Natalie Portman-Rose McGowan szócsata újabb fejezete: Portman reagált McGowan csípős kritikájára

Hirdetés

A Scorsese vs. Marvel-filmek vitája után újabb spontán hollywoodi élőszereplős sorozat kezd kibontakozni, amit Natalie Portman és Rose McGowan vív. A női rendezők hiánya témában már több hírességet és érintettet megszólalásra késztetett az a tény, hogy nem került be női rendező munkája a legjobb Oscarra jelölt rendezések közé. Ráadásul a főbb színészi kategóriákban is a fehérbőrű színészek domináltak.

Két színésznő vitája egy ruha kapcsán

Natalie Portman közleményt adott ki válaszul Rose McGowan Facebookon megjelent kemény hangú kritikájára, amely szerint Portman fellépése az Oscar-gála vörös szőnyegén mélységesen sértő volt, írja a Dazed.

/ Fotó: Kevin Mazur / Getty Images

Mint arról már korábban mi is beszámoltunk, a Fekete hattyú sztárja földig érő, fekete Dior-ruhában jelent meg Oscar vörös szőnyegén. A köpenyszerű ruhadarab szélére arannyal volt felírva azoknak a női rendezőknek a neve, akik Portman szerint megérdemelték volna a jelölést.

Natalie Portman tudja, hogyan kell elegánsan beszólni az Oscar-díjnak

Amikor nyilvánosságra hozták az idei Oscar-díj jelöltjeit, nem lehetett nem észrevenni, hogy a legjobb rendező kategóriában csak férfiakat tartott jelölésre érdemesnek az akadémia. Ezt már a jelölteket bemutató Issa Rae sem hagyta szó nélkül – Gratulálunk ezeknek a férfiaknak, mondta. A gála napján pedig Natalie Portman is felvetette a problémát a maga elegáns módján, írja az .

McGowan képmutatónak minősítette Portmant, és cselekedetét sértőnek azokra a nőkre nézve, akik a munka nagy részét elvégzik az egyenlő bánásmódért folyó harcban.

Megjegyezte többek közt, hogy Portman hosszú karrierje során mindössze két női rendezővel dolgozott eddig, beleszámítva saját magát is 2015-ös filmjével, az A Tale of Love and Darkness-szel, és produkciós cége is mindössze egyetlen női rendezőt alkalmazott eddig – aki történetesen éppen a tulajdonos színésznő.

Így tehát nem túl hiteles A-listás színésznőként a női rendezőket hiányolni a filmiparból. Továbbá kifejtette, hogy felvenni egy ilyen ruhát egyáltalán nem volt bátor tett részéről, hanem jó színésznőként csak eljátszotta, mennyire foglalkoztatja a téma.

Greta Gerwig: „Még mindig nincs annyi női rendező, amennyire szükség lenne”

Greta Gerwig: „Még mindig nincs annyi női rendező, amennyire szükség lenne” Annak ellenére, hogy rengeteg remek, nők által rendezett filmet mutattak be tavaly, az Akadémia – nem meglepő módon – kizárólag férfi rendezőket jelölt a legjobb rendezés kategóriában.

A női filmekkel nehezebb

Natalie Portman sokkal visszafogottabb hangot ütött meg kolléganőjénél.

Teljesen egyetértek Ms. McGowannel abban, hogy nem lehet bátor tettnek nevezni azt, ha valaki felvesz egy ruhát, amelyre női személyneveket írtak. A bátorságot én sokkal jobban olyan nőkhöz kapcsolom, mint akik Harvey Weinstein ellen tanúskodtak az elmúlt hetekben, hihetetlen nagy nyomás alatt

– reagált McGowan kifakadására Portman. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a filmipar ezentúl több lehetőséget fog kínálni a nőknek ahhoz, hogy rendezzenek. Az elmúlt években egyre több alkalom nyílt a nők számára is azoknak a közös erőfeszítéseknek köszönhetően, hogy többen felemelték a hangjukat a rendszer ellen.

Stephen King: Kevés a női és színes bőrű az Oscar-jelöltek között

Stephen King: Kevés a női és színes bőrű az Oscar-jelöltek között Fehérek részesülnek előnyben Stephen King visszakozott a vitákat kiváltó kijelentésével kapcsolatban. Kifejtette, hogy soha nem a sokféleséget fogja figyelembe venni a művészetben, hanem a minőséget. Elismerte, hogy az Oscar kapcsán a fehérek részesülnek előnyben.

Az idei Oscar-díjátadót többen kritizálták, mivel női rendezők nem kerültek be a legjobb rendezők shortlistjébe, így Greta Gerwig, a Kisasszonyok, és Lulu Wang, A búcsú rendezője is kimaradtak például.

The Farewell | Official Trailer HD | A24

SUBSCRIBE: http://bit.ly/A24subscribe BASED ON AN ACTUAL LIE. From writer/director Lulu Wang and starring Awkwafina. THE FAREWELL – Now playing. RELEASE DATE…

Portman azt is kifejtette, miért nem egyszerű a filmiparban a nőknek.

Korábban párszor már megtapasztaltam, amikor segítettem egy női rendezőnek leszerződni egy filmre, kénytelenek voltak otthagyni a produkciót a munkakörülmények miatt. Miután elkészülnek a női rendezők által irányított filmek, sokkal nehezebben jutnak el fesztiválokra, nehezebben értékesíthetők. Így nem is kapnak annyi elismerést, mert minden szinten akadályokba ütközünk. Csak annyit mondanék, hogy próbálkoztam, és próbálkozni fogok a jövőben is. Ha eddig nem is voltam túl sikeres, azt remélem, hogy hamarosan változik a helyzet

– tette hozzá a színésznő.

ForrásDazed
Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3