Rose McGowan nagyon nem értékelte Natalie Portman ruháját

Natalie Portman Dior-ruhája végigsöpörte a külföldi és hazai sajtót. Azonban a #metoo-botrány kirobbantója, Rose McGowan egyáltalán nem értékelte, és hosszú Facebook-bejegyzésben szedte szét Portmant.

A női rendezőkre akarta felhívni a figyelmet Portman

natalie portman rose mcgowan ruhaja oscar 2020 nyertesek scaled
Portman a 2020-as Oscar-gálán / Fotó: Jordan Strauss / Invision / AP / Shutterstock

Natalie Portman az idei Oscar-gálán egy Dior-olyan ruhában jelent meg, amire azoknak a rendezőnőknek a neveit hímezték, akik kimaradtak a díjátadóról. Így hívta fel a figyelmet, hogy az Oscar teljesen figyelmen kívül hagyta a női filmesek munkáját a legjobb rendező kategóriájában.

Natalie Portman tudja, hogyan kell elegánsan beszólni az Oscar-díjnak

Amikor nyilvánosságra hozták az idei Oscar-díj jelöltjeit, nem lehetett nem észrevenni, hogy a legjobb rendező kategóriában csak férfiakat tartott jelölésre érdemesnek az akadémia. Ezt már a jelölteket bemutató Issa Rae sem hagyta szó nélkül – Gratulálunk ezeknek a férfiaknak, mondta. A gála napján pedig Natalie Portman is felvetette a problémát a maga elegáns módján, írja az .

A #MeToo-botrány kirobbantója, aki elsőként mondta el, mi is folyik Hollywoodban, Rose McGowan azonban egyáltalán nem értékelte a húzást, és egy hosszú posztban szedte szét Portmant.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mélységesen felháborítónak tartom Portman akcióját, főleg azok nevében, akik igazából elvégzik a munkát. Nem keserűségből írok, hanem undort érzek. Csak azt szeretném, hogy ő és a hozzá hasonló színésznők ne csak beszéljenek, hanem úgy is tegyenek. Natalie, a hosszú karriered során két női rendezővel dolgoztál, és az egyikük te voltál. Van egy produkciós céged, ami egyetlen egy női rendezőt foglalkoztatott. Téged. Mi van a magadfajta színésznőkkel? Ti, az „A-listások” tudnátok változtatni a világon, ahelyett, hogy ti lennétek maga a probléma. Igen, te, Natalie. Csak a szád jár, az a probléma. A kamu támogatás a probléma[/perfectpullquote]

– áll a Facebook-bejegyzésben.

Portman máris reagált McGowannek

natalie portman rose mcgowan ruhaja oscar 2020
Portman a 2020-as Oscar-gálán / Fotó: Jordan Strauss / Invision / AP / Shutterstock

Az Entertainment Weekly Portman válaszát is közölte, hogy ő csak fejet hajtott a nagyszerű rendezőnők munkája előtt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egyetértek McGowannal, nem helyes engem bátornak hívni, amiért a nők neveivel teleírott ruhát viselek. Bátor dolog az, ha egy nő Harvey Weinstein ellen mer tanúskodni ilyen hihetetlen nyomás alatt. Az elmúlt években sok lehetőség nyílt a nők számára, amit a rendszert kritizáló összefogás segített. Az elkészült filmek ennek az ajándékai. Remélem, hogy ez az egyszerű főhajtás nem vonta el a figyelmet a nagyszerű teljesítményükről[/perfectpullquote]

– vallotta Portman.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból