A Spotify közölte, eleget tesz Neil Young kérésének, és a továbbiakban nem streameli zenéjét.

A streaming platform elfogadja a zenész döntését

Egy nappal azután, hogy a zenész a hivatalos honlapján már törölt bejegyzésben kijelentette, a továbbiakban nem akarja, hogy zenéje megjelenjen a platformon, a megosztó podcast műsorvezetőjének, Joe Rogannak a Covid-19 elleni védőoltásokkal kapcsolatos megjegyzései miatt, a cég azt közölte, hogy eleget tesz Neil Young kérésének, írja a CNN.

Azt akarjuk, hogy a világ összes zenei és audiotartalma elérhető legyen a Spotify-felhasználók számára. Ez nagy felelősséggel jár a hallgatók biztonságának és az alkotók szabadságának egyensúlyában. Részletes tartalomszabályzattal rendelkezünk, és a járvány kezdete óta több mint 20 000 podcast-epizódot távolítottunk el, amelyek a covid-19-hez kapcsolódnak. Sajnáljuk Neil döntését, hogy eltávolítsuk a zenéjét a Spotify-ról, de reméljük, hamarosan újra üdvözölhetjük

–  mondta a Spotify szóvivője a The Washington Postnak adott nyilatkozatában.

Vagy Neil Young vagy Joe Rogan lehet a Spotify-on, mindkettő nem

Posztjában Young arra kérte menedzsereit és lemezkiadóját, hogy távolítsák el zenéit a Spotify-ról, mert szerinte a zenei és podcast-platform “hamis információkat terjeszt az oltásokról – potenciálisan halált okozva azoknak, akik elhiszik, az általuk terjesztett dezinformációt”. 

Azt szeretném, ha még MA azonnal tudatnátok a Spotify-val, hogy minden zenémet el akarom tüntetni a platformjukról. Lehet nekik Rogan vagy Young. Mindkettő nem

– mondta a 76 éves férfi hétfői bejegyzésében a Rolling Stone szerint. 

Podcastjában Rogan gyakran tett hamis és pontatlan állításokat az oltások és a Covid-19 kapcsán. A hónap elején egy több mint 250 tudósból, orvosból és ápolóból álló csoport nyílt levelet írt a Spotify-nak, amelyben elítélte a streamert Rogan platformja miatt, és felszólította a Spotify-t, hogy figyelmeztesse hallgatóit a félretájékoztatásra.

A Variety szerint 2021-ben a The Joe Rogan Experience volt a Spotify legnépszerűbb podcastja világszerte. 2020-ban vált Spotify-exkluzívvá, amikor Rogan több évre szóló exkluzív licencszerződést írt alá a streaming szolgáltatással.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet