[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Az úgynevezett vezetőink nem tudják előre mozdítani az országot, semmit nem tudnak véghez vinni. Mint a gyerekek, olyanok. Trump ezt mind meg is mutatta.   [/perfectpullquote]

Nem tudjuk, Donald Trump hogyan értelmezhette ezt dicséretként. Az elnök viszont itt nem állt meg, egyenesen Lynch karrierjének a végét jósolta: “Itt van David Lynch. Élvezzétek ki, mert karrierjének Hollywoodban hivatalosan vége.”

Ugyan David Lynch ikonikus filmjei nem kifejezetten politikai témájúak, de azért szívesen leásnak abba a sötét mélységbe, ami az amerikai életforma felszíne alatt húzódik.

Gondoljunk csak a Kél bársonyra, amelyik egy takaros külvárosi ház képével indít, s ahol bogarak hemzsegnek az ápolt zöld gyep alatt! De ilyen az az atombomba-kísérlet is, amivel a legendás sorozat 3. évada kezdődik: ez volt az, ami kiszabadította a gonosz, és elhozta Twin Peaks-be Bobot.

Lynch mindenesetre saját bevallása szerint nem sokat konyít a politikához.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Nem igazán vagyok politikus alkat, de nagyon szeretem azt a szabadságot, hogy megtehetem azt, amit akarok.   [/perfectpullquote]

– mondta Lynch, miután elárulta, hogy voltaképpen Bernie Sanders-re szavazott.