Hirdetés
Kezdőlap Követem Közélet Nem, David Lynch nem dicsérte Trumpot, és a karrierjének sincs vége

Nem, David Lynch nem dicsérte Trumpot, és a karrierjének sincs vége

Donald Trump imád cikkeket olvasni saját magáról, és úgy tűnik, az sem zavarja különösen, ha rosszul idézi azokat. Így állhatott elő az a szürreális helyzet, hogy a hiperaktív elnök Twitter-üzenetben megírta, hogy David Lynch karrierjének “vége”.

Hirdetés

Ez a bizarr kijelentés egy olyan beszéd részeként hangzott el, ami a ráncfelvarrástól Észak-Koreáig minden témát érintett. Aztán Trump egy Guardian-interjúból idézett, amit egyébként a Breitbart vett át futtatott meg, miszerint David Lynch történelminek nevezte az elnökségét.

Donald J. Trump on Twitter

Director David Lynch: Trump Could Go Down as One of the Greatest Presidents” https://t.co/AcgnIZNh6e

A teljes idézet viszont így hangzik:

[Donald Trump] a történelem egyik legnagyobb elnökeként léphetne le, mert annyira szétbarmolta a dolgokat. Senki sem képes intelligens módon szembeszállni ezzel a fickóval.  

– nyilatkozta egész pontosan Lynch, akiről éppen a napokban írtuk meg, hogy a Twin Peaks folytatását pedzegeti. 

A cikk hozzáteszi, hogy a rendező szerint Trump maga nem végez jó munkát, de olyan teret nyit meg, ahol a többi kívülállónak még lenne esélye erre. Aztán így folytatja:

Az úgynevezett vezetőink nem tudják előre mozdítani az országot, semmit nem tudnak véghez vinni. Mint a gyerekek, olyanok. Trump ezt mind meg is mutatta.  

Nem tudjuk, Donald Trump hogyan értelmezhette ezt dicséretként. Az elnök viszont itt nem állt meg, egyenesen Lynch karrierjének a végét jósolta: “Itt van David Lynch. Élvezzétek ki, mert karrierjének Hollywoodban hivatalosan vége.”

Ugyan David Lynch ikonikus filmjei nem kifejezetten politikai témájúak, de azért szívesen leásnak abba a sötét mélységbe, ami az amerikai életforma felszíne alatt húzódik.

Gondoljunk csak a Kél bársonyra, amelyik egy takaros külvárosi ház képével indít, s ahol bogarak hemzsegnek az ápolt zöld gyep alatt! De ilyen az az atombomba-kísérlet is, amivel a legendás sorozat 3. évada kezdődik: ez volt az, ami kiszabadította a gonosz, és elhozta Twin Peaks-be Bobot.

Lynch mindenesetre saját bevallása szerint nem sokat konyít a politikához.

Nem igazán vagyok politikus alkat, de nagyon szeretem azt a szabadságot, hogy megtehetem azt, amit akarok.  

– mondta Lynch, miután elárulta, hogy voltaképpen Bernie Sanders-re szavazott.

Hirdetés