Február 24-én Nemes Csaba festményeiből nyílik kiállítás a Knoll Galériában.

Nemes Csaba a festmény státuszát is felülvizsgálja műveiben

Az Önarckép – az óra és az ágy között című kiállítás megnyitóját 2022. február 24-én (csütörtökön), 16-20 óra között tartják, amelyen a művész is jelen lesz. 

Radikális változás következett be az utóbbi időszakban Nemes Csaba munkájában a társadalmi kommunikáció általános válságának és a krízis-állapotok állandósulásának következményeként, hisz a kortárs kérdésekre közvetlenebb formában reagáló művei megvitatásának esélye jelentősen csökkent. A művészet és a művész-szerep újra meghatározásának igényét kiváltó helyzet szükségessé tette egyúttal a festmény státuszának felülvizsgálatát is, többek között olyan kérdéseket felvetve, mint mi vezethet párbeszédre vagy hogyan biztosíthat autonómiát a vászon mint felület

– írja a Knoll Galéria a kiállításról.

A kiállítás közel egy hónapig látogatható

Nemes Csaba 1966-ban született Kisvárdán. 1985-ben kezdte meg tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán, 1990-től kiállító művész. Pályafutása során számos nemzetközi díjjal illették. Jelenleg Budapesten él és dolgozik és a Pécsi Tudományegyetem Képzőművészeti Karának intézményvezetője.

A kiállítás február 24-től április 23-ig látogatható. További információ a Knoll Galéria honlapján található.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet