Az MTVA sajtóosztálya is megszólalt Németh Balázs távozásának ügyében.

Beadta a felmondását Németh Balázs műsorvezető az MTVA-nál – tudta meg a Media1.hu.

A portál információi szerint az M1 Híradó műsorvezetője hosszú ideje fontolgatta már a távozását szakmai okok miatt. 2020-ban egy időre el is tűnt a képernyőről belső konfliktusok miatt, ám akkor végül visszatért a képernyőre. A szakportál forrásai szerint a bemondó elhatározása ezúttal végleges, várhatóan egy-két héten belül kiderülhet, merre folytatja majd karrierjét, állítólag több helyről is kapott állásajánlatot.

A bulvármédia állításaival szemben közös megegyezéssel távozik a közmédiától Németh Balázs, az M1 műsorvezetője – tudatta közös közleményben az MTVA Sajtó és Marketing Irodája, valamint a műsorvezető az MTI-vel.

Kapcsolódó cikk

„A mai magyar híradós szakma egyik legismertebb alakja több éves képernyős munka után új kihívásokra vágyott, amelyek elé nem kíván akadályt gördíteni az MTVA” – írták.

Németh Balázs az M1 nemzeti hírtévévé alakítását követően vált a csatorna egyik legismertebb, és egyik leggyakrabban bírált arcává. Támadták azért, mert cége nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott, vagy mert a médiatörvényi tiltás ellenére rendszeresen hírolvasói kommentárt fűzött a bejátszásokhoz „sajátos” hangnemben.

Tavaly decemberben a közmédia vezetése Egyesy Géza-díjjal ismerte el Németh Balázs munkáját. Az ismertsége alapján Celeb becenéven emlegetett műsorvezető munkássága – 2020-as, bírósági úton kiperelt hivatalos adatok szerint – havi közel kétmillió forintjába került a közmédiának.

Idén áprilisban Bende Balázs, az M1 másik emblematikus arca távozott a közmédiától. Bende Balázs az elmúlt években vált ismertté az M1 külpolitikai újságírójaként, majd az MTVA vezető szerkesztőjeként. Stílusa, kormány melletti indulatos kiállásai és ideológiai okfejtései rendre nagy visszhangot keltettek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet