Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója koronavírus-fertőzött volt, azonban már szerencsésen túl van a betegségen.

Nem volt veszélyben a stáb

Pozitív lett Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatójának, a hazai médiapiac 46. legbefolyásosabb emberének pénteken elvégzett, majd ma egy laborban más módszerrel megismételt koronavírus-tesztje – tudta meg a Media1. A múlt héten elvégzett teszt utólag is kimutatta azokat az antitesteket, amelyek a vezérigazgató előzetes vélekedését igazolták saját fertőzöttségét illetően. A múlt heti első tesztelést követően Németh S. Szilárdot egy kórházban is megvizsgálták, ahol laboratóriumi körülmények között is ellenőrizték, és ott ugyancsak kimutatták, hogy a vezérigazgató még március végén elkapta a vírust, de ezen mostanra szerencsésen túl van.

Németh S Szilard Atv Koronavirus
Németh S. Szilárd, Az Atv Vezérigazgatója / Fotó: Wikimedia Commons

Németh azt mondta a Media1-nek: tulajdonképpen nagyon szerencsésnek érzi magát, hiszen érzett ugyan magán néhány tünetet, például elvesztette az ízlelését és a szaglását, az állóképessége is nagyon lecsökkent, gyenge volt, illetve végtagfájdalmai voltak, de mivel az ATV-nél még március 11-én elsőként vezettek be szigorú óvintézkedéseket (például akit csak lehetett, távmunkára köteleztek, és a vezérigazgató maga is házi karanténból, távmunkában dolgozott és online tartott értekezleteket), ezért rajta kívül más ATV-s nem kapta el a koronavírust.

Maradandó tüneteket nem találtak

A vírusfertőzése idején is töretlenül talpon volt, de utólag örül, hogy karanténban volt, mondta a lapnak. Ha nem így történt volna, másokat, akár az ATV munkatársait is megfertőzhette volna.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha nem lett volna ilyen szigorú a rendünk, akkor megfertőztem volna a kollégákat és az adást is veszélyeztettem volna. Szerencse, hogy nem így történt[/perfectpullquote]

– tette hozzá Németh, aki azt is elárulta, hogy orvosai maradandó tüneteket nem találtak, de a teszt még utólag, ennyi idővel később is képes volt kimutatni a szervezetét ért támadást.

Az UVC-fény ígéretes módszer lehet a koronavírus végleges elpusztítására

A Covid-19 elleni védőoltás kidolgozása mellett a kutatók újfajta fertőtlenítő eljárásokon is dolgoznak, a koronavírus legyőzése érdekében. Már egy évszázada ismert tény, hogy az UVC-fény – amely az UV-fény nagy energiájú és rövidhullámú formája – képes elpusztítani a vírusokat, írja a . A kutatók bíznak abban, hogy hasonló módszerrel a Covid-19 vírus is hatástalanítható lesz.

Áprilisban az MTVA egyik munkatársa szintén fertőzött volt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet