Már 2019-et írunk, a nők mégis továbbra is jelentősen kevesebbet keresnek férfi társaiknál. Az Art Gap kiállítás azzal hívja fel a figyelmet a nemi bérkülönbségre, hogy a női művészek csak a fizetésükhöz mérten töltik ki a vásznat, írja a DesignTaxi.

Egy másfél millió aukciós vásárlást vizsgáló tanulmány kimutatta, a nők 47,6 százalékkal kevesebbet keresnek a férfiaknál az aukciókon. A kutatások azt bizonyítják, a bérkülönbség nem a munkák minősége miatt jelentkezik.

Nagy nemi bérkülönbséget mutatott ki egy tanulmány a művészeti területen dolgozók körében

Az ArtsProfessional 2018 szeptemberében és októberben végzett felmérése jelentős különbségről számol be a férfiak és nők fizetése között a művészetiparban. A teljes állásban dolgozó nők fizetése 10,6%-kal kevesebb a férfiakénál, emelte ki az Artsy . Emellett a harmincöt év alatti férfiak 31%-a örvend magasabb pozícióknak, míg ez a szám a harmincöt év alatti nőknél csupán 15%.


Április 3-a és 6-a között Dubai-ban rendezték meg az Art Gap kiállítást, ami a nők és férfiak közötti bérkülönbségre hívja fel a figyelmet. A projektben helyi művésznők vettek részt. Az alkotásaikat befejezetlenül állították ki, a vásznak 47,6%-a maradt festetlenül.

Art Gap presented by Standard Chartered

If women are going to be paid 47.6% less, they will paint 47.6% less. Art Gap is an exhibition presented by Standard Chartered to raise awareness of equal pa…

A projekt a TBWA/RAAD reklámügynökség közreműködésével jött létre. A kiállítás a márciusi nők napjával is összefüggésben áll, amikor is az Art Gapet tartó Standard Chartered UAE megfogadta, felhívja a figyelmet a bérkülönbségre.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet