A felmérés több mint 2600 művészetiparban dolgozót vizsgált Angliában. A tanulmány kimutatta, az ország múzeumai és művészeti szervezetei még sokat dolgozhatnak a nemi egyenlőségen.

Az ArtsProfessional 2018 szeptemberében és októberben végzett felmérése jelentős különbségről számol be a férfiak és nők fizetése között a művészetiparban. A teljes állásban dolgozó nők fizetése 10,6%-kal kevesebb a férfiakénál, emelte ki az Artsy. Emellett a harmincöt év alatti férfiak 31%-a örvend magasabb pozícióknak, míg ez a szám a harmincöt év alatti nőknél csupán 15%.

Egy könyv, ami tényekkel veszi fel a harcot a diszkrimináció ellen

Az Európai Bizottság 2012-ben kampányt indított azzal a céllal, hogy több nőt ösztönözzön a kutatói életpálya választására. Európában az egyetemek hallgatóinak több mint fele, a doktori fokozatot szerzőknek pedig 45 százaléka nő, de a pályakezdő kutatóknak már csak egyharmadát teszik ki.


Az ArtsProfessional az adatok magyarázatának a szakmai előrejutás különbségét tartja. A karrierjük elején hatból egy férfi kerül magasabb pozíciókba, később ez a szám háromból egyre növekszik.

A feminizmus nem egy szörny, amely férfiakat akar bekebelezni

Miért övez ekkora utálat nők és férfiak részéről egyaránt egy egyszerű szót? Mi váltja ki a feministát lesajnáló jelzőként használó emberek haragját egy vitában egy nő védelméről? Jó, igen, címke: ám egy összefoglaló jelentést hordoz. A legtöbb ilyen vita noha online hangzik el,mert az embereknek kényelmetlen a véleményüket szemtől szembe vállalni.


A szabadúszókat vizsgáló felmérések eredményei elég szélsőségesek voltak ahhoz, hogy feltételezhető legyen, nincsen nemi megkülönböztetés ezen a téren. De az ArtsProfessional ehhez hozzátette, hogy a szabadúszó munkát természetének köszönhetően rendkívül nehéz összehasonlítani a kulturális szektorban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.