A nemi szervünk valahogy nem tartozik a hétköznapi beszédtémák közé, nem csoda, hogy sok tévhit és mítosz kering körülötte. Cikkünkben olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, amelyekről talán még nem is hallottál.

Létezik egyáltalán a G-pont?

Nemi Szervek Anatomiaja Rendszere Feladata
/ Fotó: Shutterstock

A G-pont felfedezése egy német tudós, Dr. Ernst Gräfenberg nevéhez fűződik, aki a hüvely elülső falán, bemenetétől mintegy 5 centire állapította meg azt a területet, melynek izgatásával elérhető az orgazmus.

A hölgyek mondják el, mi izgató, ha férfiak küldenek fotót a nemi szervükről

A hölgyek mondják el, mi izgató, ha férfiak küldenek fotót a nemi szervükről A nők többsége kapott már kéretlenül intim fotót A hölgyek nagy részével előfordult már az, hogy kéretlenül kaptak férfiaktól intim tartalmú képeket. Tizenhét nő osztotta meg a nagyvilággal az ilyen irányú tapasztalatait.

Ahogy korábban is említettük, erről megoszlanak a vélemények, sokak szerint csak egy mítosz a G-pont létezése.

Hüvely vagy vagina?

A hüvely és vagina kifejezést is gyakran hallani, ha a női nemi szervről van szó, ám azt ritkán gondoljuk végig, hogy pontosan mely területet jelölik ezek a szavak. A vagina a hüvely latin megfelelője, tehát egymás szinonimái, és a simaizomzattal körülvett, rugalmas csőt jelöli, melynek hossza egyénenként változik, de általában 6 és 10 cm közötti.

A mérete változhat

Az előbbi számok bizonyára téged is gondolkodóba ejtettek a szex-szel és mondjuk egy átlagon felüli méretű pénisszel összefüggésben – természetes nemi izgalom hatására a hüvely tágul, és hossza is változhat, akár a duplájára is.

A vagina monológok elődje régebbi, mint eddig hitték

Az egyik legkorábbi vaginaversnek megtalálták egy példányát, amely 200 évvel korábbi, mint amikorra az ilyen jellegű verset eddig datálták. A Rózsatövis című alkotásra egy kutató bukkant Ausztriában. A felfedezés alapjaiban írja át a szexuális töltetű versekről alkotott történelmet. rózsatövis vers

Szüléskor pedig többszörösére is nőhet, hogy helyet biztosítson a kisbaba számára, majd visszahúzódik a korábbi állapotára – tehát normál esetben nem igaz, hogy a hüvelyi szülés után tág marad a vagina.

Mi a közös a vaginádban és egy cápában?

Talán még te sem hallottad, hogy lenne valami közös a vaginádban és egy cápában, pedig így van. A közös pont pedig a szkvalén, vagyis az anyag, amely a hüvely falát nedvesen tartja, ugyanis ez felel a cápa bőrének síkosságáért is.

Több ezer idegvégződés

A csikló – melynek belső része a hüvelyhez kapcsolódik – nyolcezer ideget tartalmaz, míg egy pénisz épp a felét, vagyis négyezret. A klitorisz létezésének egyetlen, ám annál fontosabb funkciója az orgazmus elérésének segítése.

A női gyönyör titkai – nők mondják el, hogyan szeretik a leginkább

A női gyönyör titkai – nők mondják el, hogyan szeretik a leginkább A hátamon fekszem felhúzott lábakkal, a partnerem egyből a lényegre tér. A lábam a mellkasa magasságában, hogy minél mélyebben belém hatoljon. A saját ritmusában mozog, miközben a kezével a csiklómat is ingerli – nem tud hibázni! Rose, 30

A női orgazmus sokat vitatott téma, hiszen egyes vélekedések szerint elkülöníthető a hüvely és a csikló ingerlése által elért orgazmus, míg egy másik álláspont szerint a hüvelyi orgazmus valójában a csikló belső, láthatatlan részének mély ingerlésével érhető el.

Öntisztuló

Bár az üzletek polcain rengeteg, kifejezetten az intim terület tisztántartása céljából készült termék vár, jó tudni, hogy magába a hüvelybe nem érdemes semmilyen mosakodószert tenni. Ez ugyanis árthat, felboríthatja a terület flóráját, beleszól a vagina öntisztuló folyamatába.

Edzhető

Akárcsak többi testrészünk és szervünk, a vagina is változik a kor előrehaladtával, veszíthet tónusosságából és feszességéből. Ám ezen a területen is visszafordítható a folyamat, hiszen intimtornával a medencefenék edzésével meg lehet erősíteni a területet, míg a túlsúly és az egészségtelen életmód tovább ronthat rajta.

Gwyneth Paltrow piacra dobott egy “vagina” illatú gyertyát

Gwyneth Paltrow vagina illatú gyertyát dobott piacra Gwyneth Paltrow gőzölné a vaginákat A Netflix új sorozata, de legalábbis annak posztere szerint a Gwyneth Paltrow színésznő már nemcsak gőzölni akarja a vaginánkat, de bele is mászik. És nagyon úgy néz ki, hogy mostantól mindig ezt teszi majd, mert azt állítja, teljes mértékben abbahagyja a színészkedést.

A hüvely erősítése a szexuális életben is pozitív változásokat hozhat, hiszen erőteljesebb orgazmus-élmény érhető el.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet