A magyar kormány, mint ismert, megkérdezné az állampolgárokat nemzeti konzultáció keretén belül Soros Györgyről, koronavírus-járványról és ingyenes internetről is.

A romák ellen nem hangolnak

Hétfő este közzétette a kormány, hogy milyen kérdésekről szeretne konzultálni a következő időszakban az emberekkel online, illetve levélben.

Nemzeti Konzultacio 2020 Kerdesek Orban Viktor
A Soros-Tervre Reflektáló, Korábbi Nemzeti Konzultáció / Fotó: Magyarország Kormánya Hivatalos Facebook-Oldala

A kérdések a következők:

1. A járvány újabb hulláma esetén Ön az alább javasolt intézkedések közül melyiket támogatná?

Kilenc intézkedés közül lehet választani, de több is megjelölhető.

  • kijárási korlátozás bevezetése
  • távolságtartás elrendelése
  • maszkviselés elrendelése
  • országhatárok lezárása
  • oktatási intézmények bezárása, áttérés digitális oktatásra
  • rendezvények korlátozása
  • a 65 éven felüliek külön vásárlási sávjának fenntartása
  • a védekezéshez szükséges eszközök kivitelének korlátozása
  • ingyenes parkolás

2. Ön egyetért-e azzal, hogy a járványügyi készültséget mindaddig fenn kell tartani az egészségügyben, amíg fennáll a járvány visszatérésének kockázata.

3. Ön szerint szükség van arra, hogy tovább erősítsük az idősotthonok járványügyi védelmét?

4. Ön egyetért azzal, hogy a kormánynak arra kell törekednie, hogy a védekezéshez szükséges felszerléseket Magyarországon lehessen előállítani, így csökkentve a kiszolgáltatottságunkat?

5. Ön egyetért azzal, hogy a járvány alatt az iskolás gyereket nevelő családok és tanárok számára legyen ingyenes az internet?

6. A járvány időben való észlelése és a védekezésre való felkészülés érdekében Ön szerint szükség van állandó magyarszági járványügyi figyelőszolgálatra, így csökkentve a kiszolgáltatottságunkat?

7. Ön szerint a járvány elleni védekezés idején a bankok és multinacionális vállalatok is járuljanak hozzá a védekezés költségeihez?

8. Ön egyetért azzal, hogy ösztönözni kell a hazai termékek, hazai szolgáltatások vásárlását, és népszerűsíteni kell a hazai turizmust?

9. Ön szerint a kormánynak a járvány elmúltával is fenn kell tartania a munkahelyvédő és -teremtő programokat?

10. Ön elutasítja Soros György tervét, amely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat?

11. Ön mit gondol, Magyarország védje meg a magyar vállalatokat az ellenséges célú külföldi felvásárlástól?

12. Ön egyetért azzal, hogy a kormány továbbra is lépjen fel a bevándorlás ellen, és tartsa fenn a magyar határ szigorú védelmét?

13. Ön egyetért azzal, hogy a magyar kormány a Brüsszellel való nyílt konfliktus árán is tartson ki a bevándorlást tiltó szabályok mellett?

Vissza a bevált recepthez

Mindenképpen szeretett volna idén egy nemzeti konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök: a járvány előtt még úgy tervezték, hogy a börtönkörülmények miatt megítélt kártérítésekről és a gyöngyöspatai szegregált romáknak megítélt 100 milliós kártérítés igazságosságáról kérdezik majd meg az embereket. A kormány nem akart fizetni, pénz helyett képzéssel kárpótolta volna a romákat. Orbán már az év eleji sajtótájékoztatóján megadta az alaphangot, amikor egy semmiből jövő kérdésre elkezdte magyarázni, hogy szerinte igazságtalan, hogy „etnikailag meghatározó népcsoport tagjai” nagy összeghez jutnak „mindenfajta munkavégzés nélkül”. A most belengetett 13 kérdés fókusza azonban, mint fentebb olvasható, visszakerült a menekültekre és Soros Györgyre (oda, ahol a járvány előtt abbahagyták), és immár Karácsony Gergely főpolgármesterre.

Karácsony Gergely nyílt levele Orbán Viktornak: “Egyetlen budapesti se érezze valamiféle büntetésnek a korlátozásokat”

A levélben Budapest főpolgármestere kiemeli, hogy kereken egy hónappal ezelőtt ígérte meg Orbán Viktor neki és a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének, hogy a kormány egy hónapon belül egyeztetést folytat az önkormányzati szövetségekkel a járvány elleni védekezésről, a gazdasági-szociális válság közös kezeléséről, írja a .

A HVG emlékeztetett az erről szóló cikkében, hogy már többször előfordult, hogy már elfogadott törvényekre kérdez rá a kormány, természetesen utólag. Ugyanezt látjuk most is. Arról nem is beszélve, hogy a nemzeti konzultációkon a kormány a válaszlehetőségeket is úgy fogalmazza meg, hogy abból más ne süljön ki, mint hogy neki van igaza, és az emberek támogatják.

Orbán Viktor egyébként szintén posztolt Facebook-oldalára, a fotó tanúsága szerint két, általa fontosnak gondolt kötetet ajánlj követőinek.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet