A 13 éves kisfiú levegőért kapkodott, amikor megtudta, hogy Emmy-díjat nyert

A globális televíziózás legjobb produkcióit elismerő, idén a pandémia miatt virtuálisan megrendezett Nemzetközi Emmy-díjátadó ceremónia két fő trófeáját is a Netflix szerezte meg hétfőn.

Legjobb színésznő és legjobb színész kategória: több mint 70 év korkülönbség

A New Yorkból közvetített online ünnepségen a kétszeres Oscar-díjas brit Glenda Jackson kapta a legjobb színésznő díját az Elizabeth is Missing című szériában nyújtott alakításáért, amelyben egy nyolcvanas éveiben járó, demenciában szenvedő nőt játszik, aki eltűnt barátja után nyomoz.

A legjobb színész Emmy-díját a 13 éves angol Billy Barrattnek ítélte oda a Nemzetközi Televíziós Akadémia. A fiatal színész a Responsible Child című brit tévéfilmben szerepelt, amelyben egy gyilkossággal vádolt gyereket játszott.

2020 Best Performance by an Actor Winner Billy Barratt in "Responsible Child" (UK)

2020 Best Performance by an Actor Winner Billy Barratt in "Responsible Child", presented by Haluk Bilginer, at the 48th International Emmy® Awards, November ...

A megtörtént eseményeken alapuló produkció a legjobb tévéfilm vagy minisorozat díját is elvitte a The Hollywood Reporter beszámolója szerint.

A legjobb dráma és legjobb vígjáték is piros-feketében pompázik

A Netflix a két fő kategória, a legjobb drámasorozat és a legjobb vígjátéksorozat díját is megszerezte: előbbit az indiai Delhi Crime című szériáért, utóbbit pedig a brazil Senki sem figyel című komédiasorozatért.

Delhi Crime
Delhi Crime / Fotó: Netflix

A For Sama című Oscar-díjra is jelölt, szíriai háborúról forgatott produkció a legjobb dokumentumfilm nemzetközi Emmy-díját kapta.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A virtuális ceremónia fénypontja az Emmy Alapítók Díjának átadása volt, amelyet idén Andrew Cuomo New York-i kormányzónak ítéltek oda a koronavírus-járvány alatt naponta megtartott televíziós tájékoztatója elismeréseként.

Andrew Cuomo mesterien használta fel a televíziót arra, hogy világszerte tájékoztassa és megnyugtassa az embereket

– indokolta döntését a televíziós akadémia.

A ceremónia házigazdája Richard Kind színész volt, aki elmondta: reméli, ez volt az első és egyben az utolsó alkalom is, hogy virtuálisan kellett megrendezni a díjátadót.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból