Nézem Film A Netflix reagált a tanulmányra, amely ugrást mutatott ki...

A Netflix reagált a tanulmányra, amely ugrást mutatott ki az öngyilkosságok számában a 13 okom volt megjelenését követően

Promóció

Egy új tanulmány azt vizsgálta, milyen hatással volt a 13 okom volt sorozat a tinik öngyilkosságának számára. A Netflix reagált a növekvő számra, írja az NME.

Promóció
- Advertisement -

A tanulmány szerint a vártnál 195-tel több öngyilkosság történt a 13 okom volt című sorozat első évadát követő kilenc hónapban. 2017 áprilisában (a 13 okom volt első évada 2017 márciusában jelent meg) több tinédzser ölte meg magát, mint bármelyik áprilisban az elmúlt kilenc évben. Bár a sorozat egy fiatal lány öngyilkosságát követi nyomon, az ugrást a fiúk öngyilkossági számában figyelték meg.

Megrázók a képsorok, de indokolt ekkora felháborodás? – Vélemény a 13 okom volt vitatott jelenetéről

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Netflix sorozata kikerülhetetlenné vált az utóbbi években. Bár lehet a tinédzser drámát kritizálni és utálni, kijelenthető, hogy nehéz lenne olyan embert találni, aki nem is hallott még az alkotásról. Sokan vitatják, hogy helyes módon kezeli-e az olyan kényes témákat, mint az öngyilkosság, erőszak és droghasználat, mások magasztalják.


A Netflix szószólója kijelentette, utánanéznek a tanulmánynak, ami ellentmond egy másik, a University of Pennsylvania által készített felmérésnek. Ebben azt mutatták ki, hogy azok, akik végignézték a sorozatot, kisebb eséllyel bántalmazzák vagy ölik meg magukat, mint azok, akik nem látták a műsort.

Az öngyilkosságnak nincs arca – Fotók és mosolyok, amelyek borzalmas gondolatokat rejtenek – ContextUs

Az öngyilkos gondolatoknak nincs arca. Nem lehet előre kiszámítani, kin és mikor uralkodik el a depresszió, az a szörnyű, üres, sötét métely, mely megmérgezi az ember szellemét. Amit tehetünk, az csak annyi, hogy átlátunk a hamis mosolyon, és próbáljunk magára az emberre nézni. Íme néhány példa, milyen könnyű elhitetni valakivel a “minden oké” állapotot.

A szolgáltató hangsúlyozta, hogy komolyan veszi ezt a témát, és keményen dolgoztak, hogy felelősséggel ábrázolják ezt az érzékeny problémát.

Promóció
ForrásNME
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3