Nézem Film Kritika éri a Netflixet, amiért valódi természeti katasztrófa képeit...

Kritika éri a Netflixet, amiért valódi természeti katasztrófa képeit használta

Promóció

A Netflix nagy sikerű filmjében, a Bird Boxban a Lac-Mégantic-i katasztrófa képeit is felhasználta. A kanadai város polgármestere azt követeli, távolítsák el az anyagot, írja a The Guardian.

Promóció

Rájár a rúd a streaming szolgáltatóra. A Black Mirror interaktív epizódja miatt beperelték, a Bird Box filmjéből életveszélyes kihívást csinált az internet népe. Most pedig kemény kritika éri őket, amiért a 47 ember életét követelő vonatszerencsétlenség képeit használta fel.

Megjelent a Black Mirror interaktív filmje, a Bandersnatch

Már több regény és film is próbálkozott az interaktivitással, most pedig a híres antológia sorozat hangulatvilágában is kezünkbe vehetjük az irányítást. Egy fiatal programozó, Stefan életébe avatkozhatunk bele, aki a nyolcvanas évek közepén próbál videójátékká varázsolni egy interaktív regényt. A Dazeddigital beszámolója szerint az énekesnő Howard Sternnek mesélt a sorozatbeli szerepéről.


A Bird Box nem az első film, amiben a Lac-Mégantic-i katasztrófa anyagaival szembesültek a nézők: a Netflix az Idővonal sorozatnál is hasonlóan járt el. Ekkor a sorozat producere, Carrie Mudd elnézést kért, és elárulta, a képeket egy ügynökségtől kapták.

Benedict Cumberbatch nem fogad el szerepet, ha a női társ nem ugyanannyit kap, mint ő

A színész kiemelte, az egyenlő bérezés a feminizmus központi elve. Cumberbatch fontosnak tartja a kivitelezést. Megkérdezi a színésznőket, mennyit kapnak a szerepért, ha nem ugyanannyit, mint a férfiak, kiszáll a projektből. A Brexit címet viselő filmet Toby Haynes rendezi. A brit televíziós rendező nevéhez kötődik a Black Mirror Star Trek-tematikájú epizódja is.


Julie Morin, Lac-Mégantic polgármestere azt nyilatkozta, mindent megtesznek, hogy a képsorokat távolítsák el.

Épp elég nehéz a polgárainknak a hírekben, tisztelettel és normálisan közvetítve találkozni a képekkel. Hát még fikcióként használva…

Bár korábban, az Idővonal esetében Mudd megígérte, eltüntetik az anyagot, a BBC szerint a Netflix nem így fog eljárni a Bird Boxnál.

Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3