Kritika éri a Netflixet, amiért valódi természeti katasztrófa képeit használta

A Netflix nagy sikerű filmjében, a Bird Boxban a Lac-Mégantic-i katasztrófa képeit is felhasználta. A kanadai város polgármestere azt követeli, távolítsák el az anyagot, írja a The Guardian.

Rájár a rúd a streaming szolgáltatóra. A Black Mirror interaktív epizódja miatt beperelték, a Bird Box filmjéből életveszélyes kihívást csinált az internet népe. Most pedig kemény kritika éri őket, amiért a 47 ember életét követelő vonatszerencsétlenség képeit használta fel.

Megjelent a Black Mirror interaktív filmje, a Bandersnatch

Már több regény és film is próbálkozott az interaktivitással, most pedig a híres antológia sorozat hangulatvilágában is kezünkbe vehetjük az irányítást. Egy fiatal programozó, Stefan életébe avatkozhatunk bele, aki a nyolcvanas évek közepén próbál videójátékká varázsolni egy interaktív regényt. A Dazeddigital beszámolója szerint az énekesnő Howard Sternnek mesélt a sorozatbeli szerepéről.


A Bird Box nem az első film, amiben a Lac-Mégantic-i katasztrófa anyagaival szembesültek a nézők: a Netflix az Idővonal sorozatnál is hasonlóan járt el. Ekkor a sorozat producere, Carrie Mudd elnézést kért, és elárulta, a képeket egy ügynökségtől kapták.

Benedict Cumberbatch nem fogad el szerepet, ha a női társ nem ugyanannyit kap, mint ő

A színész kiemelte, az egyenlő bérezés a feminizmus központi elve. Cumberbatch fontosnak tartja a kivitelezést. Megkérdezi a színésznőket, mennyit kapnak a szerepért, ha nem ugyanannyit, mint a férfiak, kiszáll a projektből. A Brexit címet viselő filmet Toby Haynes rendezi. A brit televíziós rendező nevéhez kötődik a Black Mirror Star Trek-tematikájú epizódja is.


Julie Morin, Lac-Mégantic polgármestere azt nyilatkozta, mindent megtesznek, hogy a képsorokat távolítsák el.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Épp elég nehéz a polgárainknak a hírekben, tisztelettel és normálisan közvetítve találkozni a képekkel. Hát még fikcióként használva…[/perfectpullquote]

Bár korábban, az Idővonal esetében Mudd megígérte, eltüntetik az anyagot, a BBC szerint a Netflix nem így fog eljárni a Bird Boxnál.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból