Nézem Film A Netflix eltávolította a botrányt okozó valódi természeti katasztrófa...

A Netflix eltávolította a botrányt okozó valódi természeti katasztrófa képeit a Bird Boxból

Promóció

Hónapokig tartott, de a Netflix végre úgy döntött, kiveszi a valódi vonatszerencsétlenség anyagait filmjéből. A szolgáltató bocsánatot kért azoktól, akiknek fájdalmat okoztak a Bird Box képeivel, írja az NME.

Promóció

A horrorfilm leginkább arról híresült el, hogy egy veszélyes kihívást inspirált, amely miatt számtalan fiatal kísérelt meg különböző feladatokat teljesíteni bekötött szemmel. Azonban nem a bird box kihívás volt az egyetlen botrány, amit a filmnek köszönhetünk.

Inkább az életüket veszélyeztetik, csak nézzék őket

Sandra Bullock legújabb filmje, a Madarak a dobozban beindította a YouTuberek fantáziáját. Csak nem éppen pozitív a végeredmény. Oké, hogy kifiguráznak valakit vagy valamit, de az úgynevezett „bird box challenge” életveszélyes is lehet. A művelet lényege, hogy a résztvevők bekötött szemmel próbálnak teljesíteni valamit. Ez a valami bármi lehet.


A 2013-ban 47 életet követelő Lac-Mégantic-i vonatkatasztrófa képes anyagait is felhasználták a posztapokaliptikus filmben. A város polgármestere hónapokig sikertelenül kampányolt azért, hogy távolítsák el az anyagokat. Végül a kanadai parlament is beszállt a kampányba, kompenzációt követelve. A Netflix csak ezután döntött úgy, hogy lecseréli a katasztrófát ábrázoló képeket.

Kritika éri a Netflixet, amiért valódi természeti katasztrófa képeit használta

Rájár a rúd a streaming szolgáltatóra. A Black Mirror interaktív epizódja miatt beperelték, a Bird Box filmjéből életveszélyes kihívást csinált az internet népe. Most pedig kemény kritika éri őket, amiért a 47 ember életét követelő vonatszerencsétlenség képeit használta fel. Már több regény és film is próbálkozott az interaktivitással, most pedig a híres antológia sorozat hangulatvilágában is kezünkbe vehetjük az irányítást.


A streaming-szolgáltató közleményében bocsánatot kért, amiért fájdalmat okozott Lac-Mégantic közösségének. Kanada kultúráért és kommunikációért felelős minisztere, Natalie Roy Twitteren fejezte ki a döntés okozta örömét.

Ez az eredmény bizonyítja, ha egyesítjük erőinket, minden lehetséges

– írta Twitter-oldalán.

ForrásNME
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3