A Netflix eltávolította a botrányt okozó valódi természeti katasztrófa képeit a Bird Boxból

Hónapokig tartott, de a Netflix végre úgy döntött, kiveszi a valódi vonatszerencsétlenség anyagait filmjéből. A szolgáltató bocsánatot kért azoktól, akiknek fájdalmat okoztak a Bird Box képeivel, írja az NME.

A horrorfilm leginkább arról híresült el, hogy egy veszélyes kihívást inspirált, amely miatt számtalan fiatal kísérelt meg különböző feladatokat teljesíteni bekötött szemmel. Azonban nem a bird box kihívás volt az egyetlen botrány, amit a filmnek köszönhetünk.

Inkább az életüket veszélyeztetik, csak nézzék őket

Sandra Bullock legújabb filmje, a Madarak a dobozban beindította a YouTuberek fantáziáját. Csak nem éppen pozitív a végeredmény. Oké, hogy kifiguráznak valakit vagy valamit, de az úgynevezett „bird box challenge” életveszélyes is lehet. A művelet lényege, hogy a résztvevők bekötött szemmel próbálnak teljesíteni valamit. Ez a valami bármi lehet.


A 2013-ban 47 életet követelő Lac-Mégantic-i vonatkatasztrófa képes anyagait is felhasználták a posztapokaliptikus filmben. A város polgármestere hónapokig sikertelenül kampányolt azért, hogy távolítsák el az anyagokat. Végül a kanadai parlament is beszállt a kampányba, kompenzációt követelve. A Netflix csak ezután döntött úgy, hogy lecseréli a katasztrófát ábrázoló képeket.

Kritika éri a Netflixet, amiért valódi természeti katasztrófa képeit használta

Rájár a rúd a streaming szolgáltatóra. A Black Mirror interaktív epizódja miatt beperelték, a Bird Box filmjéből életveszélyes kihívást csinált az internet népe. Most pedig kemény kritika éri őket, amiért a 47 ember életét követelő vonatszerencsétlenség képeit használta fel. Már több regény és film is próbálkozott az interaktivitással, most pedig a híres antológia sorozat hangulatvilágában is kezünkbe vehetjük az irányítást.


A streaming-szolgáltató közleményében bocsánatot kért, amiért fájdalmat okozott Lac-Mégantic közösségének. Kanada kultúráért és kommunikációért felelős minisztere, Natalie Roy Twitteren fejezte ki a döntés okozta örömét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez az eredmény bizonyítja, ha egyesítjük erőinket, minden lehetséges[/perfectpullquote]

– írta Twitter-oldalán.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból