A Brazíliában utasították a Netflixet a meleg Jézus-vígjáték eltávolítására

A brazil bíróság utasította a Netflixet, hogy távolítsa el a meleg Jézusról szóló vígjátékot, írja a The Guardian.

Krisztus első megkísértése

A riói bíróság elfogadta a panaszt, amelyet több millió hithű katolikus tisztességét sértette a The First Temptation of Christ (Krisztus első megkísértése) című film.

First Temptation
Jézus Első Megkísértése Felkorbácsolta Az Indulatokat/ Fotó: Netflix

A brazil bíróság egyenesen istenkáromlónak nevezte a Netflix új komédiáját, amelyben homoszexuális férfiként ábrázolják Jézust, amit ráadásul a karácsonyi időszakban kezdtek promótálni.

A felháborodást kiváltó alkotás miatt bombatámadást intéztek a riói tévéállomás épülete ellen.

Benedicto Abicair bíró válaszolt a Brazil Katolikus szervezet petíciójára, amely a The First Temptation of Christ (Krisztus első megkísértése) ellen irányult, mert az katolikusok millióit sérti.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

A tiltakozók bombatámadást intéztek a riói tévéállomás ellen

A film miatt a Porta dos Fundos filmes vállalat épülete Molotov-koktéllal végrehajtott bombatámadás célpontjává vált. A robbantást három férfi hajtotta végre karácsony éjjelén.

Rio Molotov Tamadas
Az Indulatok Elfajultak, Robbantás Történt A Riói Televízióállomáson / Fotó: Twitter

A bíró úgy nyilatkozott a program törlésével kapcsolatban, hogy az nem csak a keresztény közösség számára előnyös, hanem a brazil társadalom számára is, amely nagyrészt keresztény. Sem a Netflix sem pedig a Porta dos Fundos nem kommentálta a döntést, amely addig marad érvényben, amíg másik bíróság felül nem vizsgálja azt.

Amikor a hallgatás felér egy árulással – Szexuális zaklatás Isten kegyelméből – Kritika

Francois Ozon legújabb alkotása megtörtént eseményeken alapuló dráma és tanulmány is – dokumentumfilmes elemekkel.Az Isten kegyelméből film az eltussolásról, a hallgatásról és az Isten nevében történő hazudozásról mesél. isten kegyelméből film, isten kegyelméből kritika, francois ozon új filmje, papi pedofília film

A Krisztus első megkísértése a harmincadik születésnapjára hazatérő Jézust mutatja be, utalva arra, hogy meleg. Ezzel számos vallási csoportok felháborodását váltották ki az alkotók, akik a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva védekeznek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból