A Nickelodeon-mesék rajongóinak nem újdonság a Rocko modern élete című rajzfilm. A Netflix újra elindította a történetet, film formájában. A modern világ számos meglepetése mellett, az alkotás tartogat egy másik fordulatot is. A transzneműség nyílt bemutatása óriási haladás az elmúlt évekhez képest.

A Netflix újra visszahozta a köztudatba a Rocko modern élete című Nickelodeon-sorozatot. Az 1996-ban véget ért rajzfilm rajongóinak 23 évet kellett várniuk a pillanatra, amikor a kicsit kelekótya Rocko és barátai visszatérnek a vászonra.

Ráadásul a készítők lényegében a ’90-es évek óta történt változásokat írták bele a filmbe, valamint azt, ehhez hogyan viszonyulnak a szereplők.

A történet úgy kezdődik, hogy Rocko és barátai visszatérnek a Földre az űrből, és felfedezik a 4D, valamint az okostelefonok világát, valamint egyéb változásokat is.

Rocko
Valljuk Be, Mi Is Voltunk Ilyen Helyzetben / Fotó: Buzzfeed

Itt jön a képbe Hájfejűék gyereke, Ralph, aki a különkiadásban már Rachel néven éli az életét. Ebből eléggé egyértelmű, hogy Rachel transznemű. Amikor Rockoék megkeresik Rachel-t, teljes mértékben elfogadják másságát, és megpróbálják erre az útra terelni Rachel apját is, aki ettől elzárkózott.

Nem ez az első eset, hogy a rajzfilmek LMBTQ-karaktereket írtak a történetekbe. Csupán annyi a különbség, hogy korábban ezeket olyan kódok mögé rejtették, amelyeket nagy valószínűséggel csak a felnőttek értettek. A Disney például Zordon (Oroszlánkirály) és Jafar (Aladdin) karaktereinek is adott némi homoszexuális beütést.

Homoszexuális házasságkötéssel nyitott a népszerű rajzfilm, az Arthur

Arthur 1996-ban debütált Amerikában és Kanadában, idén pedig a 22. évadnak örülhetnek kicsik és nagyok. A sorozatban Arthur, valamint családja és osztálytársai életét követhetjük nyomon. Az idei évad nyitó részének címe Mr. Ratburn and the Special Someone, azaz Mr. Ratburn és a különleges valaki.

Napjainkban, ahogy az a Rocko esetében is látható, a készítők nem rejtik kódok mögé az LMBTQ-közösség tagjait, hanem nyíltan beleírják a rajzfilmekbe.

Ez a szülők részéről eléggé megosztó véleménnyel bír, mert sokan nem szeretnék, hogy a gyerekük fiatal korban tudja mi az a homoszexuális vagy transznemű.

A Netflix és a sorozati kitalálója, Joe Murray azonban nyitottan kezelik ezt a kérdést. A csatornát közvetítő platformnak használják, és a saját szabályaik szerint készítik el a filmeket vagy sorozatokat. A Rocko modern élete újraindításával az volt a céljuk, hogy megmutassák a filmiparnak, hogyan is néz ki modern világunk valójában.

Nézd meg a rajzfilm előzetesét!

Rocko’s Modern Life: Static Cling Trailer | Netflix

After 20 years in space, Rocko returns to a technologically advanced O-Town and makes it his mission to get his favorite show back on the air. The 90’s have …

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet