Nézem Film A koronavírus-járvány miatt a Netflixen irdatlan időt töltünk

A koronavírus-járvány miatt a Netflixen irdatlan időt töltünk

Promóció

A Netflix jegyzi a legtöbb, 59 millió letöltést a YouTube, az Amazon Prime és a Disney+ előtt 2020 első negyedévében, de a felhasználók a YouTube’s Kids streamingszolgáltatón töltötték el a legtöbb időt, írja az MTI.

Maga a YouTube áll a harmadik helyen.

Promóció
- Advertisement -

Az adatok azért különösen érdekesek, mert a mérésben már a koronavírus-járvány terjedése miatt a világ számos országában elrendelt iskolabezárások időszaka is szerepel.

Az emberek ráfüggtek a Netflixre / Fotó: Getty Images

A YouTube-on ugyanebben az időszakban 110 millió dollárt költöttek a felhasználók, ami a legmagasabb ilyen bevételt jelenti globálisan a streamingszolgáltatók között – derül ki az Apptopia és a Braze elemzőcégek által kedden közzétett adatokból.

Az iparági jelentés nem részletezi, hogy hány órát töltöttek a felhasználók a streamingszolgáltatások tartalmain, ám a YouTube Kids-et sorolta első helyre és a Netflixet a másodikra.

Maga a YouTube áll a harmadik helyen.

Több mint 200 millió felhasználóra ugrott

Az adatok szerint az Amazon.com játék streamingszolgáltatója, a Twitch szintén a legtöbbször letöltött mobilapplikációk között van globálisan, felhasználói mintegy 20 millió dollárt költöttek tartalmaira az első negyedévben.

A koronavírus miatt karanténban filmezők tornázták fel a Netflix részvényeit

A koronavírus miatt karanténban filmezők tornázták fel a Netflix részvényeit Decemberben azonosítottak egy új vírust, ami a kínai Vuhanból terjedt el. A város lakossága nagyobb, mint Magyarországé: 11 millió fő. A kórokozót eddig 18 országban azonosították. A fertőzöttek száma 11940, a halálos áldozatoké pedig 259. A szövődmények a legtöbbször vírusos tüdőgyulladáshoz vezetnek.

A koronavírus-járvány és a korlátozó intézkedések nyomán világszerte mindennapossá vált otthoni munkavégzés az online játékok, streamingszolgáltatások és kommunikáció fellendülését hozta, nyomást gyakorolva a streamingszolgáltatók infrastruktúrájára és szolgáltatásaik sebességére. A Zoom Video Communications szerda este jelentette be, hogy napi felhasználóinak száma több mint 200 millióra ugrott márciusban a múlt évi napi maximum 10 millióról. A videó streamingszolgáltatások használata a mobiltelefonokon 31 százalékkal növekedett márciusban a jelentés szerint.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3