A koronavírus-járvány miatt a Netflixen irdatlan időt töltünk

Contextus

Contextus

A Netflix jegyzi a legtöbb, 59 millió letöltést a YouTube, az Amazon Prime és a Disney+ előtt 2020 első negyedévében, de a felhasználók a YouTube’s Kids streamingszolgáltatón töltötték el a legtöbb időt, írja az MTI.

Maga a YouTube áll a harmadik helyen.

Az adatok azért különösen érdekesek, mert a mérésben már a koronavírus-járvány terjedése miatt a világ számos országában elrendelt iskolabezárások időszaka is szerepel.

Az emberek ráfüggtek a Netflixre / Fotó: Getty Images

A YouTube-on ugyanebben az időszakban 110 millió dollárt költöttek a felhasználók, ami a legmagasabb ilyen bevételt jelenti globálisan a streamingszolgáltatók között – derül ki az Apptopia és a Braze elemzőcégek által kedden közzétett adatokból.

Az iparági jelentés nem részletezi, hogy hány órát töltöttek a felhasználók a streamingszolgáltatások tartalmain, ám a YouTube Kids-et sorolta első helyre és a Netflixet a másodikra.

Maga a YouTube áll a harmadik helyen.

Több mint 200 millió felhasználóra ugrott

Az adatok szerint az Amazon.com játék streamingszolgáltatója, a Twitch szintén a legtöbbször letöltött mobilapplikációk között van globálisan, felhasználói mintegy 20 millió dollárt költöttek tartalmaira az első negyedévben.

A koronavírus miatt karanténban filmezők tornázták fel a Netflix részvényeit

A koronavírus miatt karanténban filmezők tornázták fel a Netflix részvényeit Decemberben azonosítottak egy új vírust, ami a kínai Vuhanból terjedt el. A város lakossága nagyobb, mint Magyarországé: 11 millió fő. A kórokozót eddig 18 országban azonosították. A fertőzöttek száma 11940, a halálos áldozatoké pedig 259. A szövődmények a legtöbbször vírusos tüdőgyulladáshoz vezetnek.

A koronavírus-járvány és a korlátozó intézkedések nyomán világszerte mindennapossá vált otthoni munkavégzés az online játékok, streamingszolgáltatások és kommunikáció fellendülését hozta, nyomást gyakorolva a streamingszolgáltatók infrastruktúrájára és szolgáltatásaik sebességére. A Zoom Video Communications szerda este jelentette be, hogy napi felhasználóinak száma több mint 200 millióra ugrott márciusban a múlt évi napi maximum 10 millióról. A videó streamingszolgáltatások használata a mobiltelefonokon 31 százalékkal növekedett márciusban a jelentés szerint.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Nézem>Film > Nézem > A koronavírus-járvány miatt a Netflixen irdatlan időt töltünk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból