Olvasni szerető sorozatrajongók, figyelem: tudjuk már, mit néztek jövőre – 2. rész

Folytatjuk az il Libraio könyves portál listáját: megmutatjuk, mely könyvek alapján készült sorozatok várhatóak 2019 végén és 2020-ban a Netflixen, az Amazon Prime Videón és az HBO-n. A te kedvenc könyved vajon köztük van? Melyiket várod a legjobban?

Az összeállításból az derül ki, hogy jövőre leginkább disztópikus-apokaliptikus könyvadaptációkat nézhetünk, több fantasy-sorozaton is dolgoznak. Továbbá jön a valaha volt legköltségesebb sorozat, a Gyűrűk ura öt évada.

Dickinson

Dickinson Sorozat Apple
Dickinson Sorozat / Fotó: Apple Tv Plus

Emily Dickinson 19. századi amerikai költőnő életéről szól majd az Apple minisorozata, Hailee Steinfeld főszereplésével. A költőnő élettörténetén keresztül megismerhetjük azokat a nehézségeket, amelyekkel egy autonóm, művészi ambíciókkal rendelkező nő az 1800-as évek derekán egy amerikai vidéki kisvárosban szembesül. A sorozatban Wiz Khalifa alakítja a halált (menő szellemlovak húzzák a szekerét).

Sally Rooney: Normális emberek

Sally Rooney Normális Emberek Könyv Sorozat
Sally Rooney: Normális Emberek / Fotó: 21. Század Kiadó

A két fiatal, Marianne és Connell bonyolult és állandóan változó szerelmi kapcsolatát bemutató könyvet számos irodalmi díjjal jutalmazták, Man Booker-díjra is jelölték. Az ír származású szerző művét a BBC dolgozta fel, a főszerepeket Daisy Edgar-Jones és Paul Mescal alakítják.

Kihirdették a Costa Év Könyve díjat: Bart van Es oxfordi professzor holokauszttörténete nyerte el

Bart van Es oxfordi professzor The Cut Out Girl (Kiszakított lány) című művének főhőse egy fiatal zsidó lány, akit a szerző nagyszülei bújtattak a második világháború alatt. Bart van Es a könyvben felidézi, hogy a holland kislányt kilencévesen fogadták be a nagyszülei még az előtt, hogy a gyerek szüleit Auschwitzba hurcolták volna – írja a .

Salman Rushdie: Az éjfél gyermekei

Salman Rushdie Az Éj Gyermekei Könyv
Salman Rushdie, Az Éj Gyermekei Könyv Szerzője / Fotó: John Lamparski / Getty Images

Az alkotók ígérete szerint szintén 2020-ban kezdik vetíteni a Netflixen a Rushdie regényének adaptációját. Az éjfél gyermekei elnevezés arra a generációra utal, akik 1947. augusztus 15. éjfél után születtek, amikortól India független állammá vált. Közéjük tartozik a főszereplő Saleem Sinai, akinek révén egy mozgalmas családtörténetbe csöppenünk a 20. századi India politikai viszonyrendszerében.

Brian K. Vaughan: Y, az utolsó férfi

Y Az Utolsó Férfi Sorozat
Y Sorozat / Brian K. Vaughan És Pia Guerra Y, Az Utolsó Férfi Könyvadatációja / Fotó: Macall Polay / Fx

Az FX csatorna berendelte az Y című sorozatot, ami Brian K. Vaughan és Pia Guerra Y, az utolsó férfi című kultikus képregényének adaptációja. A drámasorozat showrunnere és executive producere Michael Green és Aida Mashaka Croal. Nina Jacobson, Brad Simpson és Vaughan szintén EP-ként működnek közre, csakúgy, mint Melina Matsoukas, aki a pilot epizódot rendezte. A szereplőgárdát a következők alkotják: Diane Lane, Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield, Marin Ireland és Amiber Tamblyn.

A 2002-2007 között publikált képregényfolyamból egy politikailag egyáltalán nem korrekt, rengeteg kényes témát (klónozás, nemek viszonya, hatalom) feszegető sorozatra lehet számítani.

Vajon mi történik egy olyan poszt-apokaliptikus világban, ahol minden Y-kromoszómával rendelkező élőlény elpusztul Yorick Brown, egy Shakespeare-rajongó professzor önértékelési gondokkal küzdő fia és annak majma kivételével?

The Last Man – Trailer #1 (2019) Hayden Christensen, Harvey Keitel

Hayden Christensen plays a vet suffering from PTSD in this apocalyptic sci-fi thriller co-starring Harvey Keitel. Subscribe to IGN for more! http://www.youtu…

C. S. Lewis: Narnia krónikái

Tévé Sorozatok Könyvek
Narnia Krónikái / Fotó: Netflix

A Netflix már 2018 végén bejelentette, hogy szeretne filmet és sorozatot is készíteni a Lewis által megalkotott fantáziavilág alapján.

Az eddigi filmes adaptációkhoz képest a streaming szolgáltató ötletében az az újdonság, hogy olyan megállapodás birtokában vannak, amely mind a hét Narnia-könyv felhasználására feljogosítja őket.

Egyelőre csak Matthew Aldrich forgatókönyvíró személye ismert a projektben.

Elena Ferrante: Zseniális barátnőm második évada: Az új név története

Zseniális Barátnőm Sorozat Folytatása Az Új Név Története
A Zseniális Barátnőm Folytatása, Az Új Név Története / Fotó: Hbo Go

A titokzatos írónő Nápolyi regényeknek nevezett tetralógiáját tavaly kezdte a RAI, az olasz állami tévé és az HBO sorozatként feldolgozni.

A könyvhöz rendkívül hű módon megfilmesített első évad hatalmas siker volt, így nem volt kérdés a folytatás sem.

Az új név történetét, azaz a második évadot 2019. késő őszére tűzte műsorra az HBO. Lila és Lenú, a két nápolyi barátnő története tehát hamarosan folytatódik a képernyőn is.

MY BRILLIANT FRIEND Official Trailer (HD) HBO Drama Series

SUBSCRIBE for more TV Trailers HERE: https://goo.gl/TL21HZ My Brilliant Friend, a new original series directed by Saverio Costanzo and based on the global be…

Mindeközben a 4. könyv, Az elveszett gyermek története magyar kiadása is hamarosan várható.

J. R. R. Tolkien: A gyűrűk ura

A Gyűrűk Ura Sorozat Amazon Tom Payne Walking Dead
Tom Payne, A The Walking Dead Jesus-A Játszhatja A Pletykák Szerint A Gyűrűk Ura Sorozat Aragornját / Fotó: Jackson Lee Davis / Amc

A legnagyobb várakozás kétségkívül a legköltségesebbnek kikiáltott tévésorozatot övezi: 2020-ra vagy 2021-re készülhet el. Az Amazon 500 millió eurót fizetett két évadért, amelyben a legborsosabb tétel a szerzői jogi kérdések rendezése volt Tolkien Alapítvánnyal és a Warner Bros-szal.

Eszméletlen sok pénzt ver el az Amazon a Gyűrűk Ura TV-sorozatára / ContextUs

Talán azt is gondolhatnánk, hogy a sok sz_r, használatatlan tárgyból gyűjtötte össze az Amazon a raklapnyi pénzt, de az a helyzet, azok nélkül is van elég a vezetőknek. Jeff Bezos már szeptemberben meglibbentette az ötletét egy Game of Thrones-szerű felállással, és a LOTR bizony nagy lépés ebbe az irányba.

Nem a filmsorozat remake-je lesz, hanem egy előzménysorozat, amely főleg A szilmarilok című köteten alapul. A kiszivárgott pletykák szerint Tom Payne, a The Walking Dead brit színésze fogja játszani a fiatal Aragornt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból