A Netflix Párizsban nyitott új irodát, és nagy dobásra készül a franciáknál

A párizsi új iroda az országhoz való hosszú távú elköteleződés jele a Netflix szerint.

A Netflix 2014 óta van jelen Franciaországban, ahol 40 emberrel dolgozik, és 24 francia nyelvű produkciót készített, köztük hat filmet és kilenc sorozatot. Az amerikai televíziós streaming-szolgáltató most Párizsban nyitott új irodát és azt tervezi, hogy több mint húsz francia nyelvű produkciót készít 2020-ban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az új iroda az országhoz való hoszzú távú elköteleződésünk jele. Lehetővé teszi, hogy szorosabban együttdolgozzunk a francia alkotó közösséggel nagy show-műsorokon, filmeken, amelyeket Franciaországban készítünk, ám szerte a világban megnéznek[/perfectpullquote]

– írta Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója közleményében, írja a Deadline.

netflix új iroda netflix párizs netflix filmek netflix sorozatok
Képünk illusztráció / Fotó: Getty Images

Hastings a L’Express francia hetilapnak elmondta, hogy a “Netflixnek már 6,7 millió előfizetője van Franciaországban, és a cég több mint százmillió eurót fektet be új francai nyelvű tartalmak létrehozására 2020-ban.”

Egy nagy franciaországi gyártóvá válunk, már nem csupán egy hollywoodi tartalmakat exportáló cég vagyunk – tette hozzá, és közölte, találkozót tervez Emmanuel Macron francia elnökkel.

Végre a Netflix magyar nyelven is elérhető, de van egy kis bökkenő a boldogságban

A Netflix korunk legnépszerűbb streaming-szolgáltatója, ahol sorozatokat és filmeket tudunk nézni. Sőt, maga készít több sorozatot és filmet, mint például a digitalizált The Irishman vagy a Stranger Things , Black Mirror . Azonban magyar nyelven nem volt elérhető felirat mostanáig. A streaming-szolgáltató magyarországi verziója is megkapta végre a lokalizált felületét, de a fejlesztéssel mégsem teljes az élmény.

A kérdésre, hogy a jövőben a streaming-szolgáltató küld-e produkciókat a cannes-i filmfesztiválra, Hastings emlékeztetett, a cannes-i előírások értelmében a filmeket először mozikban kell bemutatni, és majd csak három év múlva kerülhetnek be a streaming-szolgáltatók kínálatába.

“Előfizetőink nem tudnak ilyen hosszú ideig várni” – mondta. Az új francia iroda a streaming-szolgáltató negyedik irodája Európában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból