A The Guardian által megszerzett belső dokumentumok és Slack-üzenetek azt mutatják, hogy a New York Times vezető tisztségviselői erősen arra támaszkodnak, hogy a dolgozók nemmel szavazzanak a médiavállalat több mint 600 technológiai alkalmazottjára vonatkozó szakszervezeti választáson.

A New York Times vezérigazgatója azt mondja, nem szakszervezet-ellenes, mégis arra kéri a tech-dolgozókat, hogy ne egyesüljenek

Meredith Kopit Levien, a New York Times vezérigazgatója január 19-én felhívást írt a munkatársaknak „Miért nem jó nekünk a Tech Szakszervezet” címmel a technológiai dolgozók szakszervezeti választásáról az XFunnál , a New York Times-on belül, amely felelős termékfejlesztési műveletekért, írja a The Guardian.

A felhívásban Kopit Levien az XFun csoport eredetére és növekedésére hivatkozott, és úgy vélte, egyes dolgozók nem érezhetik a kapcsolatot egymással, mivel a járvány idején külön dolgoznak. A továbbiakban Wirecutter szakszervezetét említi a szakszervezetbe lépés figyelmeztető jeleként.

A Wirecutter dolgozói 2021 novemberének végén kisétáltak a Black Friday hétvégén, és felszólították a nyilvánosságot, hogy bojkottálja a kiadványt, azt állítva, hogy a New York Times rosszhiszeműen alkudozott, és tiltakozik a tisztességtelen munkavégzési gyakorlatok ellen. Nem sokkal a kivonulás után megállapodás született a szakszervezet és a Times vezetősége között.

Két évbe telt Wirecutternek, hogy megállapodjon a NewsGuilddel. Az elhúzódó Wirecutter-tárgyalások eredménye pedig olyan feltételeket eredményezett, amelyek a legtöbb tekintetben megegyeznek azzal, amit a társaság többi tagja már élvez. Két évnyi bizonytalanság és nézeteltérés volt ez, hogy olyan feltételeket tárgyaljanak, amelyek nagyrészt megegyeztek azzal, amit ők és nem szakszervezeti kollégáik már megkötöttek

– mondta Kopit Levien.

Hangsúlyozta a menedzsment és a munkavállalók közötti kapcsolatot, azt állítva, hogy a kapcsolatot megzavarná egy szakszervezet, és a New York Times sokszínűségét, méltányossági és befogadási céljait is megzavarná egy szakszervezet.

Csak emojikkal tudtak reagálni a szakszervezet ellen buzdító üzenetre

A Slack üzenetekben Alexandra Hardiman, a Times termékvezérigazgató-helyettese és Hannah Yang növekedési igazgatója üzeneteket tett közzé, amelyekben felszólította a dolgozókat, hogy szavazzanak nemmel a szakszervezeti választásokon. Yang újra megosztotta a vezérigazgató levelét a dolgozókkal, és arra késztette a dolgozókat, hogy láthassák azt a vállalat belső választási forrásközpontjában.

Yang azzal érvelt, hogy a szakszervezet „felhígítaná” a kisebb csapatok hangját a munkavállalók csoportján belül. “Ha bármilyen aggálya van azzal kapcsolatban, hogy a hangját hogyan fogja képviselni a tárgyalásokon, arra biztatjuk, hogy szavazzon nemmel a szakszervezetre.”

Az ügyvezető Slack üzeneteit gyorsan elárasztották a negatív hangulatjelek. Csak néhány kiválasztott munkavállaló posztolhat az egész személyzetre kiterjedő Slack-csatornákon, így a legtöbb munkavállaló gyakran csak az emojik segítségével tud reagálni a bejegyzésekre.

Január 5-én az Országos Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsa panaszt nyújtott be a Times ellen, és úgy ítélte meg, hogy a vállalat megsértette a szövetségi munkajogot, amikor azt mondta néhány alkalmazottnak, hogy nem tudják támogatni a szakszervezetbe tömörülni kívánó technológiai dolgozókat.

A The Guardiannak küldött e-mailben a New York Times szóvivője ezt írta: „A Times cég hosszú múltra tekint vissza produktív kapcsolatokban a szakszervezeteinkkel. Nem hisszük azonban, hogy egy szakszervezet lenne a legjobb a javasolt technológiai és digitális termékegységben dolgozó személyek vagy csapatok számára, és elfojthatná az innovációt és az együttműködést. Ezenkívül a technológiai és a digitális munkások szakszervezete egy nem bizonyított kísérlet lenne, amelynek tartós következményei is lehetnek.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet