Követem Élet + Stílus New York bírósága ellehetetlenítené a művészeti árusokat

New York bírósága ellehetetlenítené a művészeti árusokat

Promóció

New York számos parkjában ellehetetlenítették a művészeti árusok helyzetét. A szabályok kizárólag azokra vonatkoznak, akik valamilyen úgynevezett „önkifejező” árut árulnak. Többen felháborodtak a határozaton.

Promóció

New York városának bírósága eltörölte azt a 2017. évi határozatot, melyben a művészeti árusok engedélyt kaptak a legnagyobb parkokban való eladáshoz. A szabály négy parkot érint, a Central Park egy részét, a Battery Parkot, a High Line parkot, valamint a Union Square Parkot. Az árusok számát 100-ra csökkentették, illetve 140-re, amikor a Greenmarket nem üzemel a Union Square parkban. Előtte majdnem 300 ember árulta portékáit ezeken a helyeken.

Árusok New York egyik parkjában / Fotó: The New York Times

A szabályt azért hozták meg, mert szeretnék megtartani New York város parkjainak természetes szépségét és eltörölni a túlzott tömeget. E mellett az esetleges rekreációs célok megvalósításához is elég helyet szeretnének a városfejlesztők. A határozat foglalási alapon működik, aki előbb megérkezik a kijelölt árusító helyre, onnantól aznap ő árulhat azon a helyen. Mindez azokra vonatkozik, akiknek árult termékei könyvek, újságok, festmények vagyok fotók.

Tandíjuk visszafizetését követelik a Glasgow-i művészeti iskola tanulói

Több mint 20 ezer fontos tandíjuk visszafizetését követelik a Glasgow School of Art diákjai. Elmondásuk szerint az előző tanévben a Charles Rennie Mackintosh által tervezett épületben voltak óráik, ahol 2015-ben és 2018-ban is tűz ütött ki. Az épület omladozik, a stúdiótermekben nincs fűtés, az oktatók pedig nem tartanak órákat.

Egy csoportnyi érintett elmondta, hogy az új szabályozás sérti a szólásszabadságukat, egyenlő védelemhez való jogaikat a New York-i állam alkotmánya alapján. Ezen felül a törvény diszkriminatív azokkal szemben, akik nem tudnak vagy nehezen versenyeznek a helyekért, legyen az a kor, a nem vagy valamilyen fogyatékosság miatt. Barbara Kapnick bíró azonban a torlódás miatt elkerülhetetlennek látta a szabály bevezetését. Valamint az sem történt meg, hogy a felperesek bemutattak volna bármilyen diszkriminációval kapcsolatos bizonyítékot a szabályzatban. Bővebben ezen az oldalon olvashatsz a részletekről.

ForrásArtsy
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3