Megan Rapinoe-t, az amerikai női futballcsapat játékosának poszterét vandálok piszkították be

A Nike poszterkampánya során óriásplakátokat helyezett el New York több pontján a női futballcsapat játékosairól. Megan Rapinoe fotóját azonban marginális csoportok tették tönkre, mivel Rapinoe aktív élharcosa az LMBTQ-jogoknak.

A női futball VB alkalmával az amerikai és holland csapatokat szponzoráló Nike poszterkampánya sokak elismerését kivívta. A New York különböző csomópontjain elhelyezett óriásplakátok az amerikai Reign FC női futballcsapat játékosait ábrázolja, köztük Megan Rapinoe-t, akiről köztudott, hogy nyíltan képviseli az LMBTQ-közösség tagjait és jogait, valamint kiáll az esélyegyenlőség mellett.

nkepsocv0001 1080x1920 dreamwithus5 87734
Rapinoe több ember szemében ellenségnek számít, de nem a futball miatt / Fotó: CBS Sports

A kampány a Nike és a Wieden + Kennedy reklámügynökség közös projektje, amellyel a világbajnokság döntőjét ünneplik az Egyesült Államok és Hollandia között. A kihelyezett plakátokon nem csak a játékosok fotói, hanem egy mondat is olvasható: „“Dream with us. Just do it.”, azaz „Álmodj velünk. Csak csináld.”

Taylor Swift levélben kéri Tennessee állam szenátorát az LMBTQ-jogok visszaállítására

Taylor Swift jelenleg Tennessee államban él, és mivel szívén viseli az LMBTQ-közösség ügyeit, egy nyílt levelet írt a republikánus szenátornak, Lamar Alexandernek. A levélben arra kéri a politikust, hogy védje meg az LMBTQ emberek jogait és támogassa az esélyegyenlőség törvényét. Swift elmondása szerint Amerika nem védi meg a saját embereit, és azoknak, akik az LMBTQ-közösségbe tartoznak, félelemben kell élniük.

Mivel a plakátok túlságosan szabadon álltak, az ellenséges csoportoknak könnyű célpontot jelentett Rapinoe fotója. A jelölőket a játékos arcán és homlokán használták, amelyekre gúnyos szavakat írtak, egyértelműen utalva Rapinoe nyitott nézeteire. A bűncselekménynek minősülő cselekményt kedden fedezték fel, a rendőrség már nyomoz az ügyben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból