Követem Élet + Stílus Megan Rapinoe-t, az amerikai női futballcsapat játékosának poszterét vandálok...

Megan Rapinoe-t, az amerikai női futballcsapat játékosának poszterét vandálok piszkították be

Promóció

A Nike poszterkampánya során óriásplakátokat helyezett el New York több pontján a női futballcsapat játékosairól. Megan Rapinoe fotóját azonban marginális csoportok tették tönkre, mivel Rapinoe aktív élharcosa az LMBTQ-jogoknak.

Promóció
- Advertisement -

A női futball VB alkalmával az amerikai és holland csapatokat szponzoráló Nike poszterkampánya sokak elismerését kivívta. A New York különböző csomópontjain elhelyezett óriásplakátok az amerikai Reign FC női futballcsapat játékosait ábrázolja, köztük Megan Rapinoe-t, akiről köztudott, hogy nyíltan képviseli az LMBTQ-közösség tagjait és jogait, valamint kiáll az esélyegyenlőség mellett.

Rapinoe több ember szemében ellenségnek számít, de nem a futball miatt / Fotó: CBS Sports

A kampány a Nike és a Wieden + Kennedy reklámügynökség közös projektje, amellyel a világbajnokság döntőjét ünneplik az Egyesült Államok és Hollandia között. A kihelyezett plakátokon nem csak a játékosok fotói, hanem egy mondat is olvasható: „“Dream with us. Just do it.”, azaz „Álmodj velünk. Csak csináld.”

Taylor Swift levélben kéri Tennessee állam szenátorát az LMBTQ-jogok visszaállítására

Taylor Swift jelenleg Tennessee államban él, és mivel szívén viseli az LMBTQ-közösség ügyeit, egy nyílt levelet írt a republikánus szenátornak, Lamar Alexandernek. A levélben arra kéri a politikust, hogy védje meg az LMBTQ emberek jogait és támogassa az esélyegyenlőség törvényét. Swift elmondása szerint Amerika nem védi meg a saját embereit, és azoknak, akik az LMBTQ-közösségbe tartoznak, félelemben kell élniük.

Mivel a plakátok túlságosan szabadon álltak, az ellenséges csoportoknak könnyű célpontot jelentett Rapinoe fotója. A jelölőket a játékos arcán és homlokán használták, amelyekre gúnyos szavakat írtak, egyértelműen utalva Rapinoe nyitott nézeteire. A bűncselekménynek minősülő cselekményt kedden fedezték fel, a rendőrség már nyomoz az ügyben.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3