Követem Élet + Stílus Miért nincs orgazmusom? – A szexterapeuta válaszol

Miért nincs orgazmusom? – A szexterapeuta válaszol

Hirdetés

Akár minden negyedik nőt is érinthet az anorgazmia problémája. Dr. Nan Wise amerikai szexuálterapeuta és szerző elmagyarázza a lehetséges okokat, és megoldási javaslatokat is kínál.

1
A szakértő válaszol

/ Fotó: Freepik
Hirdetés

Dr. Nan Wise, az Amerikai Szexuálterapeuták Szövetsége által minősített szexuálterapeuta, neurológus szakorvos, párkapcsolati tanácsadó, a Why Good Sex Matters (Miért fontos a jó szex?) című könyv szerzője, a nők által leggyakrabban feltett kérdést válaszolta meg a Glamournak írt cikkében.

„Mind szexológusi, mind az agyi örömközpontot kutató neurológusi pályafutásom során a leggyakrabban hallott kérdés a következő volt: Doktornő, miért nem tudok kielégülni? A rendszeres kielégülés nem csak a jó házaséletről szól, hanem az öröm fontosságáról az életünkben. Az öröm nélkülözhetetlen az agy és a szervezet számára is” – magyarázza dr. Nan.

Újra tombolnak a hormonok: itt a Szexoktatás második évadjának előzetese

A január 17-én kezdődő második évad ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. De ha lehet, most még több szexuális gonddal, még több kezdeti bénázással, még fergetegesebb poénokkal („A spermám kimchi ízű!”), és még több mémesíthető Gillian Anderson-jelenettel tér vissza.

Nehéz arra vonatkozóan megbízható adatot mondani, hogy hány nőt érint ez a probléma. Attól is függ, hogyan definiáljuk a rendellenes orgazmust, hogyan fogalmazzuk meg a kutatásban szereplő kérdéseket, milyen mintán vizsgálunk, stb. A legfrissebb adatok szerint a fejlett országokban a nők 16-25%-a nem él kielégítő szexuális életet. Az olyan fejlődő országokban, ahol a női szexualitás társadalmi megítélése kedvezőtlen, ez az arány akár 74% is lehet, mint például Ghánában.

Az anorgazmia, azaz az orgazmus hiánya eseti is lehet. Vagyis lehetséges, hogy bizonyos körülmények között az illető nő képes elélvezni – például önkielégítés során, de a partnere előtt, közösüléskor nem. Ez is elég gyakori jelenség, amelyet a nők 60%-a tapasztalt már.

Mit lehet tenni, ha valaki képtelen eljutni a csúcsra? Lássuk tehát a leggyakoribb okokat és a doktornő megoldási javaslatait!

ForrásGlamour
Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3