Követem Élet + Stílus A Nivea homofób kijelentése után elbukta a reklámszerződését az...

A Nivea homofób kijelentése után elbukta a reklámszerződését az egyik legnagyobb ügynökséggel

Promóció

A Nivea világszerte ismert és elismert márka, azonban ez most megváltozhat. Egyik vezetőjük homofób kijelentése után az FCB reklámügynökség megszakította a céggel a kapcsolatot.

Promóció
- Advertisement -

A világ egyre nyitottabb az LMBTQ-közösségre, és ha tolerancia szempontjából még van is mit fejlődni, a platformok jóval többet foglalkoznak a homoszexualitást érintő témákkal, mint előtte bármikor. Ezért is kérdéses, hova vezet majd a Nivea kijelentése, mely szerint ők nem készítenek olyan reklámot, amelyben akár csak utalás történik a homoszexualitásra. Az FCB-vel (Foote, Cone & Belding) való szerződésük ezután fel is bomlott.

Az egyik legrégebbi márka, sokaknak mégis csalódást okozott / Fotó: Allure

A kijelentés állítólag egy vezető beosztottól származik, aki konferenciahívást bonyolított az FCB-vel, azonban azzal nem számolt, hogy a reklámügynökség egyik tagja homoszexuális. A kérés azután érkezett, miután az ügynökség a Nivea egyik bőrápolójának hirdetésével kapcsolatban megosztotta kreatív gondolatait. Ebben azt ajánlotta, hogy a reklámban két férfi keze összeérhetne, miközben használják a terméket.

Ellen Page Donald Trump amerikai alelnök homofóbiáját bírálta

A műsorvezető, Stephen Colbert arról kérdezte a színésznőt, jobbnak látja-e Hollywood hozzáállását az LMBTQ-közösség felé. Page szerint egyértelműen van változás, de bőven lenne még hova fejlődni, és reméli, ez gyorsan bekövetkezik. írta Reynard a Twitteren. Svájc jelenleg a 22. helyen áll Észtország és Magyarország mögött az LMBTQ emberek elfogadását illető hivatalos ranglistáján.

Az Ad Age magazin szerint a Nivea kérése amolyan utolsó szalmaszál volt, és bőven elég volt ahhoz, hogy szétszakítsa a több mint 100 éve tartó partnerségüket. A Nivea az FCB bevételének 1%-át teszi ki, de ettől függetlenül nem újítják meg a 2019 végén lejáró szerződést. Mivel a kijelentés abszolút nulla toleranciáról tanúskodik, és a sokszínűség ellen irányul, több vásárló felháborodott. Egy Twitter-felhasználó a következőket írta ki, Nivea krémmel a szemetesben: „A Nivea nem meleg? Akkor nem használom.”

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3