A Nivea homofób kijelentése után elbukta a reklámszerződését az egyik legnagyobb ügynökséggel

A Nivea világszerte ismert és elismert márka, azonban ez most megváltozhat. Egyik vezetőjük homofób kijelentése után az FCB reklámügynökség megszakította a céggel a kapcsolatot.

A világ egyre nyitottabb az LMBTQ-közösségre, és ha tolerancia szempontjából még van is mit fejlődni, a platformok jóval többet foglalkoznak a homoszexualitást érintő témákkal, mint előtte bármikor. Ezért is kérdéses, hova vezet majd a Nivea kijelentése, mely szerint ők nem készítenek olyan reklámot, amelyben akár csak utalás történik a homoszexualitásra. Az FCB-vel (Foote, Cone & Belding) való szerződésük ezután fel is bomlott.

Nivea Creme
Az Egyik Legrégebbi Márka, Sokaknak Mégis Csalódást Okozott / Fotó: Allure

A kijelentés állítólag egy vezető beosztottól származik, aki konferenciahívást bonyolított az FCB-vel, azonban azzal nem számolt, hogy a reklámügynökség egyik tagja homoszexuális. A kérés azután érkezett, miután az ügynökség a Nivea egyik bőrápolójának hirdetésével kapcsolatban megosztotta kreatív gondolatait. Ebben azt ajánlotta, hogy a reklámban két férfi keze összeérhetne, miközben használják a terméket.

Ellen Page Donald Trump amerikai alelnök homofóbiáját bírálta

A műsorvezető, Stephen Colbert arról kérdezte a színésznőt, jobbnak látja-e Hollywood hozzáállását az LMBTQ-közösség felé. Page szerint egyértelműen van változás, de bőven lenne még hova fejlődni, és reméli, ez gyorsan bekövetkezik. írta Reynard a Twitteren. Svájc jelenleg a 22. helyen áll Észtország és Magyarország mögött az LMBTQ emberek elfogadását illető hivatalos ranglistáján.

Az Ad Age magazin szerint a Nivea kérése amolyan utolsó szalmaszál volt, és bőven elég volt ahhoz, hogy szétszakítsa a több mint 100 éve tartó partnerségüket. A Nivea az FCB bevételének 1%-át teszi ki, de ettől függetlenül nem újítják meg a 2019 végén lejáró szerződést. Mivel a kijelentés abszolút nulla toleranciáról tanúskodik, és a sokszínűség ellen irányul, több vásárló felháborodott. Egy Twitter-felhasználó a következőket írta ki, Nivea krémmel a szemetesben: „A Nivea nem meleg? Akkor nem használom.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk