Követem Közélet Ne parfümözd magad, mert felizgatod a férfiakat – egy...

Ne parfümözd magad, mert felizgatod a férfiakat – egy fiatal arab lány küzdelme a nőgyűlölet ellen

Promóció

Vannak országok, ahol a nyugat-európai ember számára felfoghatatlan erőszak és gyűlölet szövi át a mindennapokat. Nézzük a híreket, sajnálkozunk, de nem a miénk, nem igazán gondolunk bele. És akkor jön egy lány, aki az Instagram-oldalán keresztül kinyitja a szemünket.

Promóció
- Advertisement -

A hagyományos viselet sokszor kényelmetlen, de erőt is adhat / Fotó: Grazia Middle East

Fatima Zohra Serri fotográfiát szerettet volna tanulni a gimnázium után, ami azzal járt volna, hogy el kell hagynia szülővárosát, Nadort. Az apja nem engedte, mondván, egy lány ne lakjon távol az otthonától. Ezért Fatima kénytelen volt jelentkezni Nador műszaki egyetemére, ahol könyvelőként végzett.

Ennek ellenére soha nem vesztette el fotózás iránti szenvedélyét. A munkája mellett létrehozott egy közösségi oldalt, kreatív utat találva, hogy megvilágítsa az őt és más nőket érintő diszkriminációt hazájában.

Célja, hogy visszafordítsa a nőket érintő előítéleteket, és azt, ahogy az emberek kezelik őket. A fotókon keresztül saját életébe is betekintést enged, ezzel is próbálja felébreszteni az emberek tudatát a részletekkel kapcsolatban. Fatima nagyon elszánt: saját otthonukban hozta létre fotóstúdióját, hiszen nem mehet sokat az utcára, hogy gyakorolhassa szenvedélyét.

A brit VICE lehozta a vele készült interjút, amiben megosztja a képei mögött rejlő gondolatokat, célokat. Illetve a legfontosabbat: milyen az, amikor valaki nem dönthet szabadon az életéről, mert nőnek született.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3