Jön a női Mikulás a hátrányos nemi különbségek mérséklésére

Oké, hogy fontos a hátrányos nemi különbségek mérséklése – teljesen úgyse fognak eltűnni –, de a női Mikulás talán kicsit túlzás. Ahogy az is, hogy az ajándékhozó nagyapó lehetne semleges nemű.

Érdekes szavazást indított a logókkal foglalkozó GraphicSprings nevű cég. 400 embert vontak be a szavazásba Angliából és az Egyesült Államokból arra vonatkozóan, hogyan modernizálnák a Mikulást. További 4000 embert pedig arra kértek, hogy a top szavazatok segítésével vizualizálják is őt. A szavazók 27%-a szerint a Télapónak nőnek vagy legalábbis semleges neműnek kellene lennie.

GracefulFrightenedKissingbug small
Vajon Kevin mire szavazna? / Fotó: Gfycat

 

Hála a közösségi médiának, a szavazatok egyből vitát indítottak, egyesek szerint ez eleve nevetséges kérdés, mások viszont nem értették, mi a gond a Mikulás modernizálásával. Elvégre csak egy mesebeli karakter, aki örömet szerez a gyerekeknek, ezért teljesen mindegy, hogy az illető nő vagy férfi. Azonban a kérdés olyannyira elharapódzott, hogy néhány politikus is beszállt a kommentháborúba. Arun Chandran munkáspárti politikus Durham megyéből, például betiltotta a női Mikulásokat, miután tavaly ketten is jelentkeztek a szerepre az éves felvonuláson. Elmondása szerint ez férfi szerep. Piers Morgan pedig megfogta a lényeget: „Az a neve, hogy Tél Apó! A világ megőrült!”

A Louis Vuitton 2019 tavaszi-nyári kollekciója elmossa a nemek közti határokat

Nicolas Ghesquière a Louvre-ban mutatta be a Loius Vuitton legújabb kollekcióját. A divatshow egy világos, félig átlátszó, megvilágított, alagútszerű sétányon zajlott Párizs leghíresebb múzeumának hátsó udvarán . 1,306 Likes, 4 Comments – 한혜연 Han Heayoun (@hhy6588) on Instagram: “Exquisite looks☆☆☆☆☆ #인생뭐있어 #2019ss #parisfashionweek2019 #pfw #style #louisvuitton @louisvuitton…”

És ez még nem minden. Az új-zélandi Ponsonby Central áruház egy óriási Télapót rakott ki az áruház tetejére, Mary Poppinsként ábrázolva. A probléma csak az, hogy érthetetlen módon az esernyő és a jól ismert táska mellett kilátszik az alsónadrágja. A személyzet arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a karakter tulajdonképpen bárki és bármi lehet, a fantáziánkra van bízva.

Ti mit gondoltok? Szerintetek is mindegy, hogy a Mikulás nő vagy férfi?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból