Közülük mind kiemelkedő szerepet töltenek be az iparágban. Ez azért is jelentős előrelépés, mert a filmművészetben továbbra is a férfiaké a vezető szerep, azon belül is a nem színes bőrű férfiaké.

Tracy McGrath, Vanessa Morrison, Andrea Nelson Meigs, Syrinthia Studer és Talitha Watkins három évre lettek megválasztva. Amy Baer igazgatósági elnök elmondta, mind az öt nő óriási befolyással bír a filmiparban, aminek köszönhetően, a jövőben segíthetik a nők helyzetét. Mind a képernyőn, mind pedig a kamera mögött.

Több nőt a filmiparba / Fotó: The Hollywood Reporter

Az öt új taggal immár 30-ra nőtt a bizottsági tagok száma, mindegyiküket három évre választották meg. Kristen Schaffer, a Women in Film ügyvezető igazgatója reméli, hogy a tagok elkötelezettségükkel és szakértelmükkel egy igazságosabb helyzetet teremtenek a nőknek a szórakoztatóiparban. Lássuk be, erre még mindig nagy az igény.

5Tracy McGrath

Tracy McGrath / Fotó: Women in Film

McGrath az Amazon Filmstúdió produkciós vezetője. Korábban olyan cégeknek dolgozott, mint a New Regency, a Miramax/Dimension vagy a Buena Vista, amely például a Disney-filmekért is felel.