Nézem Film Több nőt a filmiparba: a Women in Film szervezet...

Több nőt a filmiparba: a Women in Film szervezet 5 nőt választott az igazgatótanácsba

Promóció

Közülük mind kiemelkedő szerepet töltenek be az iparágban. Ez azért is jelentős előrelépés, mert a filmművészetben továbbra is a férfiaké a vezető szerep, azon belül is a nem színes bőrű férfiaké.

Promóció
- Advertisement -

Tracy McGrath, Vanessa Morrison, Andrea Nelson Meigs, Syrinthia Studer és Talitha Watkins három évre lettek megválasztva. Amy Baer igazgatósági elnök elmondta, mind az öt nő óriási befolyással bír a filmiparban, aminek köszönhetően, a jövőben segíthetik a nők helyzetét. Mind a képernyőn, mind pedig a kamera mögött.

Több nőt a filmiparba / Fotó: The Hollywood Reporter

Az öt új taggal immár 30-ra nőtt a bizottsági tagok száma, mindegyiküket három évre választották meg. Kristen Schaffer, a Women in Film ügyvezető igazgatója reméli, hogy a tagok elkötelezettségükkel és szakértelmükkel egy igazságosabb helyzetet teremtenek a nőknek a szórakoztatóiparban. Lássuk be, erre még mindig nagy az igény.

Tracy McGrath

Tracy McGrath / Fotó: Women in Film

McGrath az Amazon Filmstúdió produkciós vezetője. Korábban olyan cégeknek dolgozott, mint a New Regency, a Miramax/Dimension vagy a Buena Vista, amely például a Disney-filmekért is felel.

Vanessa Morisson

Vanessa Morrison / Fotó: Naturally Moi

Morisson nem kisebb cég, mint a Fox Family elnökeként a Tweintieth Century Fox családbarát, animációs projectjeiért felel. E mellett pedig TV műsorok és a jégkorzsak-sorozat is az ő nevéhez kötődik. Tagja a Women in Animation Advisory testületnek, valamint az Afrikai-Amerikai Filmkritikusok Szövetségének Ashley-Boone-díjasa.

Andrea Nelson Meigs

Andrea Nelson Meigs / Fotó: Tufts University

Meigs az ICM Partners tehetségekkel és irodalmmal foglalkozó részlegének vezető ügynöke. Partnereik között olyan nevek szerepelnek, mint Beyonce, Ellen Burstyn vagy Tina Gordon (forgatókönyvíró — a szerk.).

Még mindig túl nagy a diszkrimináció Hollywoodban

Mire egy színes bőrű forgatókönyvíró eljut a megbecsülés szintjéig Hollywoodban, az út több mint rögös. Inkább megalázó. Erről készültek korábbi tanulmányok, de jelen esetben többen fel is szólaltak, milyen bánásmódban részesültek, amikor a szakmában szerettek volna érvényesülni. A Think Tank for Inclusion & Equity nevű project kiadott egy tanulmányt, amelyben azt vizsgálták közel 300 résztvevő segítségével, mi történik valójában a háttérben.

Tagja a Filmművészeti és Tudományos Akadémiának, a Televíziós Alap Tanácsának, az Amerikai Fekete Filmfesztivál irányítóbizottságának, a Fekete Filmkészítő Alapítvány tanácsadó bizottságának és még egy pár, filmművészettel kapcsolatos intézménynek. Tehát bőven rendelkezik tudással és tapasztalattal.

Syrinthia Studer

Syrinthia Studer / Fotó: The Hollywood Reporter

Studer a Paramount Filmgyártó cég ügyvezető alelnöke, aki a tárgyalásokat és filmeket felügyeli. Olyan alkotások köthetők a nevéhez, mint a Könyvklub, a Spotlight vagy a Sráckor. E mellett a prémium és a kábel TV programokért is ő felel.

Talitha Watkins

Talitha Watkins /Fotó: The Hollywood Reporter

Watkins a Creative Artists nevű tehetségkutató ügynökség tagja, mozifilmes tehetséggondozással foglalkozik, főleg a multikulturális közönségre összpontosítva. Korábban a Universal Pictures marketingosztály alelnökeként dolgozott. Valamint a Warner Brothersnél értékesítéssel és marketinggel is foglalkozott, ahol nőközpontú digitális projectek futottak a keze alatt.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3