Több nőt a filmiparba: a Women in Film szervezet 5 nőt választott az igazgatótanácsba

Közülük mind kiemelkedő szerepet töltenek be az iparágban. Ez azért is jelentős előrelépés, mert a filmművészetben továbbra is a férfiaké a vezető szerep, azon belül is a nem színes bőrű férfiaké.

Tracy McGrath, Vanessa Morrison, Andrea Nelson Meigs, Syrinthia Studer és Talitha Watkins három évre lettek megválasztva. Amy Baer igazgatósági elnök elmondta, mind az öt nő óriási befolyással bír a filmiparban, aminek köszönhetően, a jövőben segíthetik a nők helyzetét. Mind a képernyőn, mind pedig a kamera mögött.

tracy mcgrath vanessa morrison andrea nelson syrinthia studer talitha watkins publicity split h 2019 0
Több nőt a filmiparba / Fotó: The Hollywood Reporter

Az öt új taggal immár 30-ra nőtt a bizottsági tagok száma, mindegyiküket három évre választották meg. Kristen Schaffer, a Women in Film ügyvezető igazgatója reméli, hogy a tagok elkötelezettségükkel és szakértelmükkel egy igazságosabb helyzetet teremtenek a nőknek a szórakoztatóiparban. Lássuk be, erre még mindig nagy az igény.

Tracy McGrath

Tracy McGrath 1
Tracy McGrath / Fotó: Women in Film

McGrath az Amazon Filmstúdió produkciós vezetője. Korábban olyan cégeknek dolgozott, mint a New Regency, a Miramax/Dimension vagy a Buena Vista, amely például a Disney-filmekért is felel.

Vanessa Morisson

Naturally Moi
Vanessa Morrison / Fotó: Naturally Moi

Morisson nem kisebb cég, mint a Fox Family elnökeként a Tweintieth Century Fox családbarát, animációs projectjeiért felel. E mellett pedig TV műsorok és a jégkorzsak-sorozat is az ő nevéhez kötődik. Tagja a Women in Animation Advisory testületnek, valamint az Afrikai-Amerikai Filmkritikusok Szövetségének Ashley-Boone-díjasa.

Andrea Nelson Meigs

Tufts University
Andrea Nelson Meigs / Fotó: Tufts University

Meigs az ICM Partners tehetségekkel és irodalmmal foglalkozó részlegének vezető ügynöke. Partnereik között olyan nevek szerepelnek, mint Beyonce, Ellen Burstyn vagy Tina Gordon (forgatókönyvíró — a szerk.).

Még mindig túl nagy a diszkrimináció Hollywoodban

Mire egy színes bőrű forgatókönyvíró eljut a megbecsülés szintjéig Hollywoodban, az út több mint rögös. Inkább megalázó. Erről készültek korábbi tanulmányok, de jelen esetben többen fel is szólaltak, milyen bánásmódban részesültek, amikor a szakmában szerettek volna érvényesülni. A Think Tank for Inclusion & Equity nevű project kiadott egy tanulmányt, amelyben azt vizsgálták közel 300 résztvevő segítségével, mi történik valójában a háttérben.

Tagja a Filmművészeti és Tudományos Akadémiának, a Televíziós Alap Tanácsának, az Amerikai Fekete Filmfesztivál irányítóbizottságának, a Fekete Filmkészítő Alapítvány tanácsadó bizottságának és még egy pár, filmművészettel kapcsolatos intézménynek. Tehát bőven rendelkezik tudással és tapasztalattal.

Syrinthia Studer

Hollywood Reporter 1
Syrinthia Studer / Fotó: The Hollywood Reporter

Studer a Paramount Filmgyártó cég ügyvezető alelnöke, aki a tárgyalásokat és filmeket felügyeli. Olyan alkotások köthetők a nevéhez, mint a Könyvklub, a Spotlight vagy a Sráckor. E mellett a prémium és a kábel TV programokért is ő felel.

Talitha Watkins

talitha watkins
Talitha Watkins /Fotó: The Hollywood Reporter

Watkins a Creative Artists nevű tehetségkutató ügynökség tagja, mozifilmes tehetséggondozással foglalkozik, főleg a multikulturális közönségre összpontosítva. Korábban a Universal Pictures marketingosztály alelnökeként dolgozott. Valamint a Warner Brothersnél értékesítéssel és marketinggel is foglalkozott, ahol nőközpontú digitális projectek futottak a keze alatt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból