A 72 éves Nők Lapja logója is megújul. A tavaly elindított fizetős oldal főszerkesztője, Libor Anita azonban már nem szerepel az online oldal impresszumában.

Továbbra is a nők "mindennapjainak krónikása" szeretne lenne a Nők Lapja

A Nők Lapja magazin nem csak külsőleg, de belsőleg is megújul. 

A lap új logót kapott, valamint a rovatstruktúra is módosult.

Vass-Virag-Nok-Lapja-Foszerkeszto
Vass Virág, A Nők Lapja Hetilap Főszerkesztője / Fotó: Csibi Szilvia

“Célunk, hogy az újság hangjában továbbra is generációk hallják meg a maguk hangját, a megújuló Nők Lapja a következő hetven évben is a nők mindennapjainak krónikása legyen, offline és online” – mondta közleményükben Vass Virág, a lap offline változatának főszerkesztője.

Nők érvényesülésére fókuszálnak az új kampányukban

A megújulást az április 7-én induló Helló, változó világ! Mi, nők itt vagyunk kampány kíséri, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen társadalmi változásokra lenne szükség ahhoz, hogy a nők könnyebben érvényesülhessenek a munka, a tudomány vagy akár az egészségmegőrzés területén.

Nok Lapja Megujult Libor Anita
Megújult A Nők Lapja / Fotó: A Hetilap Legfrissebb, Április Első Hetében Megjelenő Száma

A kampányban részt vesz Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes, Cseke Eszter dokumentumfilm-rendező, Dr. Csuka Dorottya molekuláris biológus, Erdős Juci plus-size fotós, Fenyőházi Panna székesfehérvári tanuló, a Microsoft DigiGirlz AI Challenge programozói verseny dobogósa, Heal Edina, az Egyenlítő Alapítvány alapítója és vezetője, Polgár Judit sakkozó, Juhász Anna irodalmár, Kováts Adél színésznő-színházigazgató, Lakatos Mónika, a Romengo cigányzenekar VOMEX-életműdíjas énekesnője, Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, Orosz Györgyi kommunikációs tréner, a Hősök Tere Alapítvány egyik alapítója, Szalay Anna Lilla, a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem felszolgálója, Szinetár Dóra színésznő, Tamás Rita, a Ne pánikolj, sportolj! közösség alapítója, Tari Annamária pszichoterapeuta, Törőcsik Mária trendkutató, Tóth Mónika, az innovatív európai egészségügyi projektekkel foglakozó EIT Health programmenedzsere, Ürge-Vorsatz Diana, a CEU professzora, a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület alelnöke, Vojnich Erzsébet Prima Primissima díjas festőművész és Zsédenyi Adrienn énekesnő.

Főszerkesztőváltás?

Tavaly, anyák napján indították el a kiadó, a Central Médiacsoport első digitális alapú, előfizetéses termékét, a Noklapja.hu-t. A tavaly elindított fizetős oldal főszerkesztője, Libor Anita már nem szerepel az online oldal impresszumában.

11 fős szerkesztőséggel indultak, amelynek főszerkesztője Libor Anita, az Index kultúra rovatának korábbi vezetője irányította. Azonban cikkünk megjelenése idején az impresszumban nem csak az ő nevét, de a főszerkesztő mint pozíció is eltűnt. 

Libor Anita 2003 óta dolgozik online lapoknál, filmes újságíróként kezdte a Film.hu-nál, majd hat éven át volt az Index kultúra rovatának vezetője. Az Indextől szülési szabadságra ment, és a második kislánya érkezése után a Central Médiacsoporthoz igazolt.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben reagált a Nők Lapja Libor Anita távozására. Mint írták, 2021 januárjátóltartalmi központban a lap integrált szerkesztősége állítja elő mind a hetilapban, mind a nőklapja.hu digitális felületén, valamint a Nők Lapja szezonális különszámaiban (Tavasz, Nyár, Tél, Kert és virág, Enteriőr, Advent) megjelenő tartalmakat is. Ezzel párhuzamosan új főszerkesztő is érkezett az integrált szerkesztőség élére Vass Virág személyében. Az átalakulás velejárójaként voltak olyan pozíciók, írták, amelyek megszűntek, valamint összevonódtak, ilyen volt az online főszerkesztői pozíció is.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet