Sally Rooney regényének BBC adaptációja, a Normal People hű marad az eredeti műhöz, tartalommal ruházza fel a szexjeleneteket.

Az intimitás bemutatása kihívás volt

Sally Rooney Nomális emberek című regénye a 2018-as évek egyik nagy könyvsikerének bizonyult. Arról még nincsenek hírek, hogy megfilmesítik-e Boris Johnson apjának pandémia témájú könyvét, de a BBC tévécsatorna döntött úgy, hogy 12 részes minisorozatot készít a Normal People alapján.

Normal People
Jelenet A Sorozatból /Fotó: Bbc

A BBC-sorozat központi témája a szexualitás, hiszen a főszereplők története gyakorlatilag az intimitáson keresztül bontakozik ki, írja a The Guardian. Nehéz feladat volt a készítők számára, hogyan lehet a sztorit elmesélni anélkül, hogy erotikus filmmé váljon.

Újra tombolnak a hormonok: itt a Szexoktatás második évadjának előzetese

A január 17-én kezdődő második évad ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. De ha lehet, most még több szexuális gonddal, még több kezdeti bénázással, még fergetegesebb poénokkal („A spermám kimchi ízű!”), és még több mémesíthető Gillian Anderson-jelenettel tér vissza.

A probléma megoldására ezért Ita O’Brien személyében szexuális koordinátort alkalmaztak a filmesek. Felismerte, hogy Rooney számára a szexjelenetek gyakorlatilag párbeszéd jelenetekként funkcionálnak, hiszen nála az intimebb részek ugyanolyan jelentéssel bírnak, mint a szavak.

Sally Rooney Normalis Emberek
Sally Ronney A Normal People Írója / Fotó: Patrick Bolger

A Normal People (Normális emberek) könyvben az egyik legkülönlegesebb dolog, hogy szex erőteljesen megjelenik benne, de nem a megszokott módon. Mint amikor egy jóbarát közvetlenül a füledbe suttogja a történteket. Ez az, ami jellemzi Rooney művészetét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szerelmi történetet készít a posztromantikus kor számára[/perfectpullquote]

– fogalmaz  Fintan O’Toole író.

A regény és a sorozat az X-generáció romantikáját elemzi

A történet az X-generációról szól, akik szexuálisan nyitottak és ez személyiségük, önkifejezésük meghatározó részét képezi az intimitás.

Normal People Trailer (Official) * A Hulu Original

It’s Not Like This With Other People. Normal People, a Hulu Original series, premieres all episodes April 29. ABOUT NORMAL PEOPLE: Based on Sally Rooney’s be…

A sorozat két fiatal, Connell (Paul Mescal) és Marianne (Daisy Edgar-Jones) egymással és a szexualitásukkal történő megismerkedést tárja fel. A két fiatal különböző társadalmi háttérrel rendelkezik, de ugyanabban az ír kisvárosban élnek, ahol  megismerkednek egymással és a romantikus élet kihívásaival.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet