Követem Élet + Stílus A Normal People című BBC-sorozatban a szex új értelmet...

A Normal People című BBC-sorozatban a szex új értelmet nyer

Promóció

Sally Rooney regényének BBC adaptációja, a Normal People hű marad az eredeti műhöz, tartalommal ruházza fel a szexjeleneteket.

Az intimitás bemutatása kihívás volt

Promóció
- Advertisement -

Sally Rooney Nomális emberek című regénye a 2018-as évek egyik nagy könyvsikerének bizonyult. Arról még nincsenek hírek, hogy megfilmesítik-e Boris Johnson apjának pandémia témájú könyvét, de a BBC tévécsatorna döntött úgy, hogy 12 részes minisorozatot készít a Normal People alapján.

Jelenet a sorozatból /Fotó: BBC

A BBC-sorozat központi témája a szexualitás, hiszen a főszereplők története gyakorlatilag az intimitáson keresztül bontakozik ki, írja a The Guardian. Nehéz feladat volt a készítők számára, hogyan lehet a sztorit elmesélni anélkül, hogy erotikus filmmé váljon.

Újra tombolnak a hormonok: itt a Szexoktatás második évadjának előzetese

A január 17-én kezdődő második évad ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. De ha lehet, most még több szexuális gonddal, még több kezdeti bénázással, még fergetegesebb poénokkal („A spermám kimchi ízű!”), és még több mémesíthető Gillian Anderson-jelenettel tér vissza.

A probléma megoldására ezért Ita O’Brien személyében szexuális koordinátort alkalmaztak a filmesek. Felismerte, hogy Rooney számára a szexjelenetek gyakorlatilag párbeszéd jelenetekként funkcionálnak, hiszen nála az intimebb részek ugyanolyan jelentéssel bírnak, mint a szavak.

Sally Ronney a Normal People írója / Fotó: PATRICK BOLGER

A Normal People (Normális emberek) könyvben az egyik legkülönlegesebb dolog, hogy szex erőteljesen megjelenik benne, de nem a megszokott módon. Mint amikor egy jóbarát közvetlenül a füledbe suttogja a történteket. Ez az, ami jellemzi Rooney művészetét.

Szerelmi történetet készít a posztromantikus kor számára

– fogalmaz  Fintan O’Toole író.

A regény és a sorozat az X-generáció romantikáját elemzi

A történet az X-generációról szól, akik szexuálisan nyitottak és ez személyiségük, önkifejezésük meghatározó részét képezi az intimitás.

Normal People Trailer (Official) * A Hulu Original

It’s Not Like This With Other People. Normal People, a Hulu Original series, premieres all episodes April 29. ABOUT NORMAL PEOPLE: Based on Sally Rooney’s be…

A sorozat két fiatal, Connell (Paul Mescal) és Marianne (Daisy Edgar-Jones) egymással és a szexualitásukkal történő megismerkedést tárja fel. A két fiatal különböző társadalmi háttérrel rendelkezik, de ugyanabban az ír kisvárosban élnek, ahol  megismerkednek egymással és a romantikus élet kihívásaival.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3