Nézem Film Paul Mescal szerint a Normális emberek szexjeleneteit egyáltalán nem...

Paul Mescal szerint a Normális emberek szexjeleneteit egyáltalán nem szexi körülmények között forgatták

Promóció

A férfi főszereplő Connellt játszó Paul Mescal egy zavarbaejtően vicces esetet is felidéz a Normális emberek sorozat forgatásáról.

A BBC bevállalta

Promóció
- Advertisement -

A karantén alatt Sally Rooney Normális emberek című regényéből készült tévésorozat-adaptáció igazi önfeledt szórakozást jelentett. A két szerelmes kamasz, Connell és Marianne szerepében Paul Mescal és Daisy Edgar-Jones azonnal meghódította a nézőket – részben a BBC-sorozatban látható rendhagyó szexjeleneteknek köszönhetően. A Normális emberekben olyan, televízióban ritkán látható jelenetek sorát láthatjuk, amelyekben bátran megmutatják a zavarba ejtő pillanatokat, hangsúlyozzák a partnerek kölcsönös beleegyezésének jelentőségét, valamint hogy a nő és férfi vágyai, élvezete ugyanolyan fontosságú.

Normális szexjelenetek normális embereknek / Fotó: BBC

A The Mirrornak adott legfrissebb interjújában Mescal elárulta, hogy az, amit a néző a képernyőn lát, a forgatás során a színészeknek egyáltalán nem tűnt olyan szexinek.

Talán a lehető legkevésbé szexi dolog az életben szexjeleneteket forgatni. Elképesztő, hogy ennek ellenére olyan jól mutat a tévében

– nyilatkozta a színész, akit az idén Emmy-díjra is jelöltek a sorozatbeli alakításáért.

Szexjelenetet írni irtó ciki – Laurie Nunn, a Szexoktatás írója mesél a sorozatról

Laurie Nunn gimnáziumi évei nem az életre való felkészülésről szóltak, így nem csoda, hogy a tananyagból teljes mértékben kimaradt a szexuális felvilágosítás is. Ez már csak azért is ironikus, mert évekkel később maga Nunn írta a Szexoktatás sorozatot, ami újra témába lendítette a fiatalok nem megfelelő és nem elég széleskörű oktatását a nemi szerepekről, együttlétekről és azok kérdéseiről.

„Az első forgatási hét vége felé egy sor szexjelenetet vettünk fel Daisy-vel. Egyiptomi varázslatnak hívták azt a zselét, amivel mindkettőnket bekentek. Ez tulajdonképpen egy műverejték, amitől jó csatakosnak mutatunk a filmen. Amikor egy ölelkezős jelenet után szétváltunk, olyan hangja volt, mintha valaki hangosan szellentett volna. Daisy-vel hatalmasat röhögtünk ezen. A stáb és a rendező (Lenny Abrahamson) azonban azt hitték, hogy egyikünk volt az elkövető, és próbálták megőrizni a méltóságunkat” – avatta be a színész a lap olvasóit a kulisszatitkokba. Korábban hasonló vicces szituációkról számolt be a The Great forgatásáról Nicholas Hoult, aki Nagy Péter cárt alakította.

Szexkoordinátor segített a színészeknek

A Normális emberek intim jeleneteinek forgatását egy úgynevezett szexkoordinátor, Ita O’Brien felügyelte, aki a kaszkadőrök irányítójához hasonlítja a munkáját.

Szexkoordinátorként azt tudatosítjuk a filmesekben, hogy akárcsak egy tánc- vagy verekedős jelenetben, intim közelségbe kell kerülniük a partnerükkel. Olyan tudást és rendszert adunk át, amely lehetővé teszi, hogy mindenki szakmailag magas színvonalon dolgozhasson

– mondta a Dazednek májusban a szakértő. Elmondta továbbá, hogy többen jelezték neki, hogy kifejezetten ajánlják a sorozat első szexjelenetét a kamasz gyerekeiknek, amelyben a szüzesség elvesztését pozitív módon ábrázolják.

Mescal és Edgar-Jones szerint O’Brien kiválóan levette róluk a terhet a szexjelenetek felvétele alatt.

„Főképp az első forgatási napon ennél nagyobb biztonságban nem is érezhettük volna magunkat a jelenlétében, miközben a civil világhoz képest valami rettenetesen fura dolgot műveltünk” – állította Mescal.

Hollywoodnak nem éri meg többé szexjelenetet forgatni

Anno, amikor olyan nagy költségvetésű filmek készültek Hollywoodban, mint az Elemi ösztön, Ne nézz vissza!, Mulholland Drive stb., aligha lehetett volna elképzelni bármelyiket is szexjelenet nélkül. Nem feltétlenül azért, mert ezzel csalogatták be a nézőket a moziba, hanem, mert a történet is megkövetelte a jelenlétüket.

Azonban még a sorozat bemutatója előtt kiszivárgott a PornHubra egy 22 perces videó a felvett intim jelenetekből. Ed Guiney executive producer kijelentette, hogy ezzel az elkövetők megszegték a szerzői jogokat, az érintett színészekkel és az alkotókkal szemben pedig mélységesen becstelen módon jártak el.

A filmes szexjeleneteknek számos további kulisszatitka van még, amelyekkel a színészek élhetnek a forgatások alatt. Ugyanakkor olyan filmekről is tudunk, amelyekben nem csak imitálták az együttlétet a szereplők.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3