Nostradamust az egyik legismertebb látnoknak tartják, aki még halála után 500 évvel is tartogat számunkra meglepetéseket.

Vajon Nostradamus 2022-es évre vonatkozó jóslatai bejönnek?

A látnok sokak szerint megjósolta Hitler és Napóleon hatalomra jutását, a világháborúkat, a francia forradalmat, a Holdra szállást, az atombombát, a Kennedy-gyilkosságot a szeptember 11-i terrortámadásokat, valamint számos más eseményt.

Bár 2021-ben nem sok jóslata teljesedett be, azért idénre is tartogat számunkra meglepetést – ha bejön, ha nem. A History Channel listáját a 24.hu szemlézte.

De ki is volt Nostradamus?

Michel de Nostredame, vagy latinosított nevén Nostradamus, (1503-1566) a francia reneszánsz neves alakja; IX. Károly francia király udvari orvosa, képzett csillagász-asztrológus, misztikus jós (látnok), gyógyszerész. Kortársai körében nemcsak pestisdoktorként, hanem látnokként is ismert volt, utóbbi tevékenysége alapozta meg máig tartó hírnevét. 

Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatai, melyeket A próféciák (más néven (A) Centuriák) című könyvében hozott nyilvánosságra, sokak szerint ugyanis teljesültek, illetve teljesülnek.

A több mint 500 éve elhunyt próféta 2022-re vonatkozó jövendöléseit alább olvashatod.

Újabb pusztító aszteroida

A látnok szerint tűz fog esni az égből. A következő igazán közel érkező aszteroidára 2029-ig kell várnunk – állítja ezzel szemben a NASA.

Kapcsolódó cikk

Európa nagy csatája

Jóslatait asztronómiai mozgásokhoz köti, így nehéz pontosan megmondani, de talán 2022 az az év, amikor Európát háború éri el. A jövendölésből az is kiderül, hogy Franciaország lesz az egyik érintett.

Éhínség

Mint korábban megírtuk, a WHO szerint folyamatosan nő az éhínség. Úgyhogy Nostradamus ezen jóslata már évekkel ezelőtt valóra vált.

Globális felmelegedés

Szövegei szerint a Fekete-tenger halai megfőnek a forróságban, ami éhínséget is hoz magával. Mindenesetre az ENSZ klímacsúcs találkozóját összehozták tavaly, eredmény azonban még nincs.

MI-technológia

Nostradamus halhatatlan emberi agyról írt, amit összeköthetünk az egyre csak előretörő mesterséges intelligenciával (MI). A technológia fejlődésével egyre több morális és technikai aggály felmerül. Tavaly jelent meg egyébként Tilesch György és Omar Hatamleh könyve a témában. A Mesterség és intelligencia – Vegyük kezünkbe sorsunkat a MI korában című könyvben Tilesch feltárta, milyen veszélyekkel járhat a technológia az emberiségre nézve.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet