Nézem Képzőművészet A francia hatóságok elárulták végre, mi okozta a notre-dame-i...

A francia hatóságok elárulták végre, mi okozta a notre-dame-i tűzvészt

Hétfőn lángolt a Notre-Dame, és még aznapi a hatóságok, sajtóinformációk szerint baleset történhetett. Számos konteó, összeesküvés-elmélet keletkezett. Ám végre kiderült, mi okozta a tüzet.

- Advertisement -

A notre-dame-i katedrálissal történt tragédia az egész világot megrázta. Több politikus, ismert személy kifejezte együttérzését az esettel kapcsolatban. Emmanuel Macron francia miniszterelnök kedd hajnalban a sajtónak azt nyilatkozta:

Újjáépítjük a Notre-Dame-székesegyházat.

Hozzátette, hogy nemzetközi adománygyűjtést szerveznek.

Lángokban a párizsi Notre-Dame tornya / Fotó: Francois Guillot / AFP

Meg is tették, és számos tehetős ember segítette adománnyal a katedrális újjáépítését. Sőt, Szeged városa 10 ezer eurót (~ 3 millió forint) ajánlott fel, hiszen 140 évvel ezelőtt Párizs is segített az árvíz idején a városon.

Szívszorító fotók, ahogy a 800 éves Notre-Dame katedrális porig ég

Hétfőn, este nyolc órakor lángba borult a párizsi, több mint 800 éves Notre-Dame katedrális. A francia főváros szíve égett porig. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett. A párizsi Notre-Dame tornya lángokban áll. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett. Szemtanúk szerint a füstöt inkább látni lehetett, mintsem érezni a levegőben.

Egy tűzoltó súlyosan megsérült, a templom tetőszerkezete a huszártoronnyal együtt teljesen megsemmisült. A harangtornyokat viszont megmentették, mint ahogyan például több ereklyét, így a katedrális világhírű orgonáját is.

A hatóságok jelentése szerint baleset történt. Azonban megindult az összeesküvés-elmélet gyártása – nem csak külföldön, de itthon, a kormánymédiában is.

Az Echo TV-vel fúzionált Hír TV egyik műsorában a liberálisok szándékos művének állították be. És voltak olyanok is, akik terrorcselekményt láttak mögötte. Fontos hangsúlyozni, hogy még aznap a hatóságok megerősítették: baleset történt. Sőt, másnap, kedden egy sajtótájékoztatón Rémy Heitz párizsi ügyész elmondta, semmi nem utal szándékosságra.

Ám végre azt is megerősítette a francia rendőrség, hogy mi okozta pontosan a tüzet: elektromos rövidzárlat

– írja a Fox News és a The Guardian is. A francia hatóságok közleménye így véget vethet az összeesküvés-elméletek gyártásának.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Meghalt Makkai Ádám költő, az első ’56-os menekült, aki bekerült a Harvardra

"Kezdetben 80 centes órabérért konyhai kisegítő voltam, aztán 1957-ben én voltam az első '56-os menekült, aki bekerült a Harvardra" – mondta erről az időszakról egy interjúban.

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni

Billie Eilish lesz a legfiatalabb énekes, aki James Bond-film főcímdalt énekel. A legendás franchise a Z-generációs sztárral kíván átlépni a 21. századba.

Így néznek ki a ’90-es és 2000-es évek popikonjai

Kíváncsi vagy, mennyit változtak kedvenc zenészeid az elmúlt évtizedekben?

Ők a legadakozóbb világsztárok, akik nem jachtokra és gyémántokra költik a vagyonukat, hanem a világ megmentésére

Klímavédelem? Emberi jogok? Oktatás vagy vezetékes víz- és csatornahálózat kiépítése a fejlődő országokban? Mutatjuk, hogy mely ügyeket kik karolták fel a leghíresebb sztárok közül.

ez is érdekeltéged
<3