Nézem Képzőművészet A francia hatóságok elárulták végre, mi okozta a notre-dame-i...

A francia hatóságok elárulták végre, mi okozta a notre-dame-i tűzvészt

Promóció

Hétfőn lángolt a Notre-Dame, és még aznapi a hatóságok, sajtóinformációk szerint baleset történhetett. Számos konteó, összeesküvés-elmélet keletkezett. Ám végre kiderült, mi okozta a tüzet.

Promóció
- Advertisement -

A notre-dame-i katedrálissal történt tragédia az egész világot megrázta. Több politikus, ismert személy kifejezte együttérzését az esettel kapcsolatban. Emmanuel Macron francia miniszterelnök kedd hajnalban a sajtónak azt nyilatkozta:

Újjáépítjük a Notre-Dame-székesegyházat.

Hozzátette, hogy nemzetközi adománygyűjtést szerveznek.

Lángokban a párizsi Notre-Dame tornya / Fotó: Francois Guillot / AFP

Meg is tették, és számos tehetős ember segítette adománnyal a katedrális újjáépítését. Sőt, Szeged városa 10 ezer eurót (~ 3 millió forint) ajánlott fel, hiszen 140 évvel ezelőtt Párizs is segített az árvíz idején a városon.

Szívszorító fotók, ahogy a 800 éves Notre-Dame katedrális porig ég

Hétfőn, este nyolc órakor lángba borult a párizsi, több mint 800 éves Notre-Dame katedrális. A francia főváros szíve égett porig. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett. A párizsi Notre-Dame tornya lángokban áll. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett. Szemtanúk szerint a füstöt inkább látni lehetett, mintsem érezni a levegőben.

Egy tűzoltó súlyosan megsérült, a templom tetőszerkezete a huszártoronnyal együtt teljesen megsemmisült. A harangtornyokat viszont megmentették, mint ahogyan például több ereklyét, így a katedrális világhírű orgonáját is.

A hatóságok jelentése szerint baleset történt. Azonban megindult az összeesküvés-elmélet gyártása – nem csak külföldön, de itthon, a kormánymédiában is.

Az Echo TV-vel fúzionált Hír TV egyik műsorában a liberálisok szándékos művének állították be. És voltak olyanok is, akik terrorcselekményt láttak mögötte. Fontos hangsúlyozni, hogy még aznap a hatóságok megerősítették: baleset történt. Sőt, másnap, kedden egy sajtótájékoztatón Rémy Heitz párizsi ügyész elmondta, semmi nem utal szándékosságra.

Ám végre azt is megerősítette a francia rendőrség, hogy mi okozta pontosan a tüzet: elektromos rövidzárlat

– írja a Fox News és a The Guardian is. A francia hatóságok közleménye így véget vethet az összeesküvés-elméletek gyártásának.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3