Notre Dame-ot ölelgető Quasimodoval fejezték ki együttérzésüket Párizs iránt

Április 15-én a Notre Dame katedrális lángba borult. A felbecsülhetetlen értékű műtárgyakat veszélyeztető tragédia mindenki szívét összeszorította az egész világon, írja a DesignTaxi.

A tűzvész hírét követően a francia elnök kifejezte részvétét „minden katolikus és francia” iránt. A média több képviselője, művészek és kreatív területen dolgozók is megemlékeztek a közösségi médiában a tragikus eseményekről.

Francia tűzoltóság: “A Notre-Dame épülete megmenekült a totális megsemmisüléstől”

Hétfőn, este nyolc órakor tűz ütött ki a Notre-Dame katedrálisban. Hétfőn, este nyolc órakor lángba borult a párizsi, több mint 800 éves Notre-Dame katedrális. A francia főváros szíve égett porig. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett. A párizsi Notre-Dame tornya lángokban áll. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett.


Dua Lipa azt írta, összetörte a szívét, mikor látta a történelmet összeomlani a szeme előtt. A Blink 182 Mark Hoppus-a Párizs lakosainak küldte szeretetét.

https://www.instagram.com/p/BwSS49nlGNq/?utm_source=ig_embed

 

Többen művészeti alkotásokkal fejezték ki érzelmeiket a katasztrófával kapcsolatban. A leghíresebb Cristina Correa Freile művész munkája lett. A Disney Quasimodo-ját ábrázolta, ahogy az épületet ölelgeti.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból