Kirúgták a Momentum egy meg nem nevezett próbaidős munkatársát, miután engedély nélkül behatolt Novák Katalin irodájába.

A Parlament legvédettebb területe Novák Katalin köztársasági elnök irodája, ahova csak külön engedéllyel lehet belépni, hiszen ott szigorúan titkos iratok, katonai dokumentumok lehetnek, illetve egy illetéktelen behatoló lehallgatóeszközöket helyezhetne el, vagy elvihetne valamit az irodából, írjaBlikk

Bár hónapokon keresztül sikerült titokban tartani, most kiderült, hogy a Momentum egyik alkalmazottja behatolt a köztársasági elnök irodájának előterébe. 

Októberben, egy éjszakába nyúló ülésnapon történt mindez. A kolléga utólagos elmondása szerint egyszerűen csak arra sétált az épületben, s pusztán kíváncsiságból benyitott az elnöki iroda folyosói ajtaján.

 – mesélte Tompos Márton, a Momentum képviselője, a frakció szóvivője. A riasztó azonnal jelzett, és a parlamenti őrség gyorsan intézkedett, és kivezette a munkatársat. A Momentum közlése szerint az alkalmazott nem volt ittas, nem használt kábítószereket, amit ellenőriztek is. A munkaviszonyát 12 órán belül megszüntették, a párt írásos bocsánatkérést nyújtott be minden érintett felé. 

Meghallgattuk a fiatalembert. Egyszerűen nem tudott semmilyen magyarázattal szolgálni, csupán annyit tudott felhozni mentségeként, hogy kíváncsiságból nyitott be. Mondtuk neki, ne szórakozzon, ez itt az Országház!

– magyarázta.

A hírre Gulyás Gergely is reagált, nincs információja arról, történt-e valami Novák Katalin irodájában, miként arról sem, hogy mindezzel megvalósult-e bármilyen bűncselekmény.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet