Nyáry Krisztián rést talált Orbán pajzsán – migrációt támogat a Biblia, be kellene vonni

Mint ismeretes, az Országgyűlés megszavazta a Stop Soros törvénycsomagot. Nyáry Krisztián, a Magvető korábbi kiadóvezetője, irodalomtörténész viszont rést talált a pajzson. Úgy véli, be kellene vonni a Bibliát a polcokról.

Magyarország bezárt

Az Országgyűlés az Alaptörvény 7. módosítását 159 igen és 5 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. A bejelentést nagy taps fogadta. Az összegző módosító javaslatra eggyel többen szavaztak igennel. A Stop Soros-törvénycsomagnál az összegző módosító javaslatok több pontjáról külön szavaztak – voltak ugyanis kétharmados részek –, ezért perceket kellett várni arra, hogy ezt a törvényjavaslatot is elfogadja az Országgyűlés. Két részletben szavaztak, a minősített többséget igénylő rendelkezéseket 160 igen, 18 nem szavazattal fogadták el. Az egyszerű többséget igénylő részeket 159 igen, 19 nem szavazattal.

Annyit mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy mindezt a menekültek világnapján tették meg! 

A Deutsche Welle szerint a Stop Sorost már ma elfogadhatja a Parlament

Mint ismeretes, a jogszabály kriminalizálná az illegális bevándorlóknak nyújtott segítséget és egy éves börtönbüntetéssel fenyegetné. A törvényjavaslatot Soros György, magyar-amerikai pénzemberről nevezték el. Ez a Deutsche Welle szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az EU migrációs politikájával szembeni nyomásgyakorlásának a része. A magyar kormány azzal vádolja Sorost, hogy az Európába irányuló tömeges migrációt támogatja.

Az Alaptörvény 7. módosításával kimondták,

 • Idegen népesség nem telepíthető be
 • Nem kaphat menedékjogot az, aki olyan országon keresztül érkezik Magyarországra, ahol nem volt kitéve üldöztetésnek
 • A menedékjog biztosításának alapvető szabályait sarkalatos – vagyis kétharmados – törvény határozza meg
 • A menedékjog elbírálásának feltételeit is sarkalatos törvény határozza meg
 • Rögzítik, hogy a rendőrség is részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában
 • A közigazgatási bíróságokat is a gránit szilárdságú Alaptörvénybe vésik
 • Útmutatást adnak a bíróságoknak a jogértelmezéshez
 • A szomszédokra hivatkozva korlátozni lehet a gyülekezési jogot (amire elismerten azért volt szükség, mert a politikusokat idegesítik a házuk előtt tüntetők)
 • Bónuszként, későbbi módosítással beemelték, hogy 
  • tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás (jogvédők azt mondják, teljesen felesleges volt az Alaptörvény-módosítás, a korábbi szabályok alapján is fel tudott lépni a hatóság a hajléktalanok ellen, ha akart. De nem nagyon akart.)
  • a keresztény kultúra védelme minden állami szerv feladataú

Itt jön képbe a Biblia

Itt még nem állt meg a Stop Sorosként emlegetett, valójában “jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos módosításáról” nevet viselő törvénycsomag, ugyanis a Btk. módosításával bűncselekménnyé minősítették az illegális bevándorlás szervezését.

A jogellenes bevándorlás elősegítését az követi el, aki szervezett tevékenységet folytat azért, hogy Magyarországon menedékjogi eljárás kezdeményezését tegye lehetővé olyasvalakinek, aki nincs üldözésnek kitéve, illetve aki egy Magyarországra jogellenesen belépő vagy itt jogszerűtlenül tartózkodó embernek tartózkodási jogcímet szerez. Ez – vétségi alakzatban – 5-90 nap elzárással büntetendő. Ha valaki anyagi eszközöket szolgáltat a jogellenes bevándorlás elősegítéséhez vagy azt rendszeresen folytatja, illetve vagyoni haszonszerzés miatt vagy többeknek nyújt segítséget, továbbá ha a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül teszi, akkor egy év szabadságvesztéssel büntetendő.

Büntethető lesz a határmegfigyelés szervezése, az információs anyagok terjesztése is.

A Biblia ludas a bevándorlás támogatásában

„Hogyha jövevény tartózkodik nálad, a ti földeteken, ne nyomorgassátok őt. Olyan legyen néktek a jövevény, aki nálatok tartózkodik, mintha közületek való bennszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.” (3Móz 19:33-34)

Így 25%-os különadóval kell sújtani a kereszténység Könyvét Nyáry Krisztián szerint. Hogy miért? Az egyes adótörvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló Tv. 250. § (2)/c. pontja értelmében bevándorlást segítő tevékenységnek minősül a bevándorlást pozitív színben feltüntető propaganda tevékenység is.

Fa 20161107 98211
Nyáry Krisztián

Nyáry Krisztián oda bökött, ahol a legjobban fáj! A kormány a kereszténydemokráciát mint űtőkártyát – jelentsen ez bármit is –, ahol tudja, felhasználja. A másik aduász a bevándorlás, a migrációs, a gyűlöletkeltés. E kettő most közös mezsgyére lépett, ahol nem férnek össze egymás mellett. Mit lépnek erre a FIDESZ-KDNP vezetői?

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból